Србија

НЕМОЈТЕ ДА РАЗГОВАРАТЕ ТАКО! Хаос на конференцији за новинаре! Орила се сала од премијеркиних речи! Бурно у УКЉУЧЕЊУ УЖИВО!

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да је задовољна резултатима које је Влада Србије постигла као тим, наводећи да је остала посвећена досадашњим циљевима, пре свега, када је реч о макроекономској стабилности и даљем јачању Србије.

Она је на конференцији за новинаре поводом две године рада рекла да је најважније да грађани разумеју шта влада ради и да је лако доступна и отворена за њих.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Дубоко смо посвећени да променимо Србију на боље и уверена сам да су је ствари које радимо померили у том правцу”, рекла је Брнабић и подсетила на реформе које су спроведене, дигитализацију и циљу да се економија заснива на знању и иновацијама.

Говорећи о животном стандарду, Брнабић је казала да су пензије у просеку повећане за 12,5 одсто, након што су мере фискалне консолидације дале резултат и подсетила да је крајем прошле године стављен ван снаге закон о привременом начину утврђивању исплате пензија.

Плате у јавном сектору су повећане између 12 и 23 одсто, а до краја године се очекује још једно повећање.

Премијерка је истакла да су плате највише повећане у здравству, између 28 и 30 одсто, као и у образовању што, како каже, показује приоритете Владе Србије да задржи лекаре и медицинске сестре у земљи, као и да награди запослене у образовању.

Након премијеркиног излагања, уследила су питања новинара где је свака медијска кућа због ограниченог времена имала право да постави по једно питање.

Међутим, новинарка Инсајдер продукције из неког разлога помислила је да њена кућа има право да постави неколико питања.

– На три питања у оквиру једног које сте ми већ поставили, имате још једно потпитање?! Да ли ви мислите да је то колегијално према вашим колегама овде? Апсолутно ми не сметају ваша питања ако не сметају вашим колегама, али немојте да разговарате тако, нисте у праву! Позвани сте на сваку прес конференцију и сваки догађај Владе Србије. Сваки пут вам је дозвољено да питате шта год желите, дакле ово није једном годишње прилика да се постављају питања – рекла је Ана видно изнервирана неколегијалним понашањем новинарке.

 

Извор: Ало.рс