Србија

НЕМОЈТЕ ВИШЕ ДА МЕ ПИТАТЕ ТО! Новак био расположен после победе, а новинари опет исто!

Новак Ђоковић је после победе у четвртфиналу Вимблдона над Давидом Гофаном био веома расположен у разговору са новинарима.

Бранилац пехара на Вимблдону је испустио свега шест гемова, деловао је врло импресивно, нарочито у другом и трећем сету и то је разлог што је и сам био веома задовољан игром.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рекао је да је најбоље игре приказао у последње два меча и да верује да може да стигне до још једног финала и титуле.

Колега из Италије Убалдо Сканагата, који воли Новаку да поставља „специјална“ питања, сада је констатовао да бисмо опет могли да у полуфиналу имамо играче који су старији од 30 година.

Италијан је питао Новака да ли су он, Роџера и Рафа као старо вино, али уследио је експертски одговор:

„Наравно. Све смо бољи. Као вино ’сасикаја’, док сам га пио, али то више не радим. Претпостављам да је тако. Шта да кажем, срећан сам што сам један од те групе играча са 30 и више година. Само немојте више да ми постављате питања о младим играчима, када ће доћи њихово време јер смо о томе већ много причали. Једног дана и то ће се догодити. За сада, чини се да тога нема на Гренд слемовима. Претпостављам да је то место где посебно Надал, Федерер и ја стижемо на ниво тениса и концентрације који је изнад. Посвећени смо овим турнирима. Посебно у овој фази наших каријера, то је нешто што нам много значи“, поручио је Новак.

Занимљив одговор дао је и на питање шта је то најтеже са чим се суочавају његови противници када он игра овако добро.

„Не знам да ли желим то да кажем“, насмејао се Новак и наставио. – Претпостављам да у овој фази желите да сачувате своје квалитете и осећања на терену пре него да их делите са другима. Искрено се надам да моји противници се осечају тако да морају два пута више да раде против мене него против било ког другог да би добили поен“.

Рекао је и да је веома задовољан игром у овом тренутку.

„Играм најбољи тенис на турниру у последња два меча. Посебно су били добри други и трећи сет против Гофана, који је у форми, осећам као да сам био у стању да пореметим његову игру и нађем праве ударце. Веома сам задовољан својим издањем. Овај меч је могао отићи и у другом смеру, имао је брејк, био је бољи играч већи део почетног сета. Ипак, успео сам да окренем ствари. Да, осећам се добро на терену, не плашим се да тражим ударац, покушавам да изађем на мртежу, да будем агресивнији, користим скраћене лопте. Надам се и да ће ми сервис бити добар пошто ми је топотребно. Посебно на трави, требаће ми много лаких поена на први сервис. То је велика предност када дођеш међу четири најбоља“.

Вратио се и на тренутак из првог сета када је губио са 4:3, тачније када је Белгијанац имао брејк предности.

“Био је то дуг гем на 4:3. Натерао сам га да игра, да изађе на мрежу. Одиграо сам неколико добрих поена, вратио се у сет. Мислим да је то био тренутак преокрета. Осетио сам олакшање после тога, пре свега психички. Играо сам опуштеније, пролазио сам више кроз лопту после тога. Давид игра врло чисто. Ако уђете у свој ритам онда је све у реду. Ипак, он је био у форми, играо добро. Успео сам да нађем пукотине у његовој игри и да га нападнем”, објаснио је Ђоковић.

Наравно, није заборавио ни да каже коју о наредном противнику, Роберту Баутисту Агуту.

“Допада ми се што је констатно добар. Такође и та способност да остане у поену чак и када изгледа да је пред губитком. Има одличне ударце. Веома равне с обе стране. Поправио је бекхенд. Има сада више дубине на њему. Лоптица на трави одскаче ниже, што више одговара његовом стилу игре. Не воли висок одскок на бекхенд страни. На овом турниру игра веома квалитетан турнир, два пута ме је добио ове године. То ће му дати самопоуздање. Ипак, играти на трави је другачије. У полуфиналу сам, покушаћу да искористим своје искуство, тактички ћу се спремити. Надам се да ћу урадити све што желим”, јасан је светски број један.

Извор: Ало