Србија

НЕСРЕЋА НА ХАЛКИДИКИЈУ: Запалио се глисер на ком је била породица из Србије!

Петочлану породицу из Србије која је летовала у Грчкој јуче ујутру је задесила несрећа када се у току вожње запалио глисер на ком су били, јављају грчки медији.

Инцидент у ком су повређени мајка и ћерке, четрнаестогодишњакиња која је добила мање опекотине и четворогодишња девојчица која је задобила трауму грудног коша и трбуха, се, према информацијама, догодио на Ситонији, Халкидикију, а ватри је, наводно, претходила експлозија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима очевидаца, прасак је био толико снажан да је једно дете одбацио у море.

Грчки медији јављају да је свих пет особа, отац, мајка и њихове три малолетне ћерке, одвезено у оближњи Дом здравља. Због тежине повреда оне су након тога пребачене у болницу „Папагеоргију“ у Солуну.

Како јављају грчки медији, четворогодишња девојчица пребачена је у болницу са повредама груди и стомака, а мајка и друге девојчице пребачене су у исту болницу са мањим опекотинама.

Поједини медији наводе, да након што је дете испало са глисера „крис крафт“, мајка са још два детета скочила у воду, док је пловило на ком је била истакнута застава Србије, отац одгурао и насукао на плажу Агиос Иоанис.

Цео инцидент се одвио пред очима стотина купача, само неколико метара од плаже.

Брод је био обавијен пламеном, а на лице места је изашла ватрогасна јединица из Солуна, али је ватра угашена пре њиховог доласка.

Узроци експлозије још нису разјашњени, случај истражује обалска стража.

Извор: Блиц