Издвајамо Србија

НЕВЕРИЦА! Самохрана мајка Гордана питала агенцију да летовање плати на рате а одговор директора ће потпуно шокирати!

Племенити гест Бојана Стефановића, директора једне београдске туристичке агенције, који је омогућио бесплатно летовање самохраној мајци с двоје деце из околине Крагујевца, изазвао је одушевљење на друштвеним мрежама!

Наиме, пре скоро месец дана једној београдској агенцији стигао је упит од самохране мајке Гордане, кориснице дечјег додатка, да ли може да летовање плаћа на више рата, јер, како наводи, примања нема, већ живе од дечјег додатка и пензије. Море им је неопходно јер млађе дете болује од астме.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ја сам Гордана, самохрана мајка двоје деце од 14 и осам година… Прошле зиме млађи дечак је добио астму и пријао би му боравак на мору… Молила бих вас ако сте у могућности да нам помогнете и изађете у сусрет да успемо да децу одведемо на море. Ако би некако могло на 12 месечних рата, јер живимо од дечјег додатка и породичне пензије која износи 9.000 динара. Немам чекове. Унапред захвална мајка – написала је мајка Гордана.

Неочекивани одговор – да им агенција омогућује бесплатан одмор – уздрмао је друштвене мреже и подигао свест о људскости.

– Свако дете има право да иде море. Добићете од наше агенције бесплатно летовање, а видећемо да ли постоји простор да вам помогнемо и око неког трошка у Грчкој. Обрадујте децу и реците им да се пакују за море – пише у одговору директора агенције.

Да је летовање Гордани с децом већ уговорено, потврдили су у овој агенцији, а на одмор ће отићи током августа.

Судећи по коментарима на друштвеним мрежама, директор је добио све заслужене похвале, а многи корисници су одлучили да следе пример и сами помогну овој, али и другим породицама које нису у могућности да приуште одмор.

 

Извор: Курир.рс/ Ало.рс