Србија

Невероватно! Девојчица из Србије добила напад слепог црева! Мајка без речи због тога како су понели лекари из Грчке

Једно српско дете добило је напад слепог црева на летовању у Грчкој, а грчки лекари су пружили помоћ детету не питајући за здравствено осигурање.

– Хтела сам да поделим несто са Вама. Последњег дана летовања дете ми је добило напад слепог црева на Порто Катсики плази. Одвели смо је у Василики у дом здравља, а одатле хитно у болницу у Лефкаду. Шта је поента свега? Одрађене су силне анализе крви, ултразвук, рендген, инфузија и целодневно праћење. Нико нас није ни питао за здравствено осигурање, гледали су је као мало воде на длану. Хвала Вам браћо Грци одавде до неба. Стигли смо сутрадан у Србију где је дан после дете оперисано – написала је мајка детета на једној групи на Фејсбуку.

Више од 1.700 људи означило је да им се свиђа овај статус.

Уследили су коментари похвала на рачун Грка и још много личних искустава.

– Ни нама у болници у Полугиросу нису тражили. У Солуну јесу. Брз опоравак – написала је једна чланица групе у коментару.

– И ми смо пре две године имали слично искуство. Са одраслом особом. Изузетно висок притисак, кола хитне помоћи су послали, превоз до болнице у Полигиросу. Тамо терапије, анализе. Нико није ни питао за осигурање. Одушевили су нас – гласи други коментар.

– Калитеа 2008. године, дом здравља у месту Касандриа, ћерка се напила воде из базена, добила тровање… Ништа нас нису питали за осигурање, поломили су се око ње. Браћа Грци,шта рећи….него Efharisto !

– Исто сам доживео пре 2 године кад сам у Солуну добио напад јер ми се песак покренуо у мокраћним каналима. Све су ми претресли. Нису ми дали ни да ходам, него су ме возали са колицима од доктора до доктора док нису утврдили шта је. После неколико сати и примљене инфузије само му ми пожелели пријатан боравак у Грчкој.

 

Извор: Srbijadanas.com/ Ало.рс