Србија

Невероватно! Девојчица из Србије добила напад слепог црева! Мајка без речи због тога како су понели лекари из Грчке

Једно српско дете добило је напад слепог црева на летовању у Грчкој, а грчки лекари су пружили помоћ детету не питајући за здравствено осигурање.

– Хтела сам да поделим несто са Вама. Последњег дана летовања дете ми је добило напад слепог црева на Порто Катсики плази. Одвели смо је у Василики у дом здравља, а одатле хитно у болницу у Лефкаду. Шта је поента свега? Одрађене су силне анализе крви, ултразвук, рендген, инфузија и целодневно праћење. Нико нас није ни питао за здравствено осигурање, гледали су је као мало воде на длану. Хвала Вам браћо Грци одавде до неба. Стигли смо сутрадан у Србију где је дан после дете оперисано – написала је мајка детета на једној групи на Фејсбуку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Више од 1.700 људи означило је да им се свиђа овај статус.

Уследили су коментари похвала на рачун Грка и још много личних искустава.

– Ни нама у болници у Полугиросу нису тражили. У Солуну јесу. Брз опоравак – написала је једна чланица групе у коментару.

– И ми смо пре две године имали слично искуство. Са одраслом особом. Изузетно висок притисак, кола хитне помоћи су послали, превоз до болнице у Полигиросу. Тамо терапије, анализе. Нико није ни питао за осигурање. Одушевили су нас – гласи други коментар.

– Калитеа 2008. године, дом здравља у месту Касандриа, ћерка се напила воде из базена, добила тровање… Ништа нас нису питали за осигурање, поломили су се око ње. Браћа Грци,шта рећи….него Efharisto !

– Исто сам доживео пре 2 године кад сам у Солуну добио напад јер ми се песак покренуо у мокраћним каналима. Све су ми претресли. Нису ми дали ни да ходам, него су ме возали са колицима од доктора до доктора док нису утврдили шта је. После неколико сати и примљене инфузије само му ми пожелели пријатан боравак у Грчкој.

 

Извор: Srbijadanas.com/ Ало.рс