Србија

НОВИ АМБАСАДОР РУСИЈЕ У СРБИЈИ ЗАГРМЕО! Чим је ступио на функцију изговорио реченицу која је запалила целу Европу!

Фото: Јутјуб

Амбасадор је рекао и да се Москва залаже за преговоре по питању Косова на основу договора између Београда и Приштине.

Притисак Запада на Србију је очигледан, САД и њене савезнице охрабрују Косово да одржавају тензије у региону, изјавио је амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Храченко.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је истакао, ти притисци се без сваке сумње осећају пориликом претприступних преговора које Европа води са Србијом, док Американци то раде у још јачој форми.

Притом, навео је Боцан-Харченко, не постоје никакви докази да се интереси Београда у било којој мери узимају у обзир приликом проналаска компромисних решења.

„Запад, а пре свега Вашингтон, подржава искључиво косовске Албанце, њихове војне структуре и потезе по питању стварања војске, који не само што нису у правним оквирима, већ представљају очигледну намеру да се повећају тензије“, нагласио је.

Боцан-Харченко је такође рекао да се Москва нада да тензије око Косова неће прерасти у крупни конфликт.

„Надам се и да ће Европа увидети да се ситуација развија у опасном правцу – ако се остави по страни ситуација би се могла отргнути контроли што би довело до крупнијих сукоба“, додао је.

Амбасадор је рекао и да се Москва залаже за преговоре по питању Косова на основу договора између Београда и Приштине, али на основу одобрења светске заједнице у лицу Савета безбедности Уједињених нација.

Истакао је и да само такав договор може да стави тачку на то питање и да осигура дуготрајно решење проблема и стабилност у региону.

 

Извор: rs.sputniknews.com/ Ало.рс