Регион

НОВО ДИВЉАЊЕ ХРВАТСКИХ РАТНИХ ВЕТЕРАНА! Бајага је „убицама бранитеља доносио радост“ и зато је заслужио најгоре!

Део хрватских ветерана из Плоча код Метковића, противи се наступу српског кантаутора Момчила Бајагића Бајаге, који је планиран за 27. јул, у оквиру Фестивала „од2до2″ у том граду; и од организатора, Удружења студената, траже да његов наступ буде отказан.

Плочански ветерани кажу да је 1993. године Бајага „дизао морал српским војницима у Книну“.

– Од 1991. до 1995. године трајао је у Хрватској „Домовински рат“. На једној страни били су они који су Републику Хрватску доживљавали својом домовином, на другој страни била је „великосрпска окупаторска армада“, вишеструко бројнија и пуно боље наоружана. Ова друга страна окупирала је трећину Хрватске, разорила и спалила градове и села који су јој били у домету. Страна која је бранила Хрватску од „окупатора“ своје војнике назвала је „бранитељима“, јер су то и били – пишу бивши плочански бранитељи у саопштењу које преноси портал „Роготин“.

– Њиховим убицама разоноду, опуштање, освежење и радост након напорног убијања доносио је и господин Бајагић – наводи се у саопштењу, које преноси и портал „Индеx“.

Наводећи да ће се сада „морални хигијеничари“ позвати на антисрпство и националистичку затуцаност подносиоца захтева забране наступања господина Бајагића у Плочама, тврдиће да је разлог тражења забране то што је Бајагић – Србин.

– Такви аргументи не да су промашени, него су ниски, подли, злобни и злокобни: у Плочама и околици већ су наступали и наступат ће певачи и глумци из Србије. Не пада нам на памет да будемо против некога само зато што је Србин, не само зато што нисмо затуцани националисти, већ и зато што су, за време „великосрпске агресије“, Хрватску бранили и многи грађани српске националности – наводе у саопштењу.

 

Извор: Ало.рс/ rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јул 2019.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031