Свет Србија

О АНИ БРНАБИЋ ПРИЧА ПОЉСКА! Окупили се Харадинај, Рама и Марковић а онда премијерка направила ПОТЕЗ који их је оставио без текста!

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

У Познању се одржава Самит ЕУ и Западног Балкана, на коме Србију представља премијерка Ана Брнабић.

Уочи почетка пленарне сесије одржан је неформани састанак премијера са Западног Балкана, коме није присуствовала Брнабић због учешћа премијера привремених приштинских интитуција Рамуша Харадинаја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како преносе медији, премијерка Брнабић је игнорисала то неформално окупљање због Харадинаја и последњих потеза Приштине!

До овог сусрета је дошло непланирано, уочи почетка пленарне сесије, где ће свакако доћи и до сусрета „очи у очи“ делегација Београда и Приштине, првог после отказивања Самита у Паризу.

На фотографији, коју је окачио Харадинај на свом Твитер налогу, види се да су на неформалном састанку били и премијер Албаније Еди Рама, премијер Северне Македоније Зоран Заев, премијер Црне Горе Душко Марковић и председавајући Савета министара БиХ Денис Звиздић

Подсећамо, до најновијег заоштравања односа је дошло после споразума Приштине и Тиране о заједничкој спољној политици и, нарочито, после одлуке Приштине да забрани српским званичницима да улазе на територију КиМ.

Проблем такси које је Приштина увела за производе из централне Србије постоји већ неколико месеци.

 

Извор: Ало.рс