Свет

ОДЛУЧУЈУЋИ САСТАНАК Нова владарка Европе је пријатељ председника Вучића, али постоји РАЗЛОГ због ког се нећемо обрадовати!

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић састаће се 23. јула са будућом председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лејен, сазнаје Прва телевизија.

Немачка министарка одбране Урсула фон дер Лејен предложена је јуче за председницу Европске комисије, након што су лидери ЕУ постигли договор о новом вођству европских институција.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У кабинету председника Србије су коментарисали именовања унутар европских институција, наводећи да су нови европски лидери пријатељи председника Александра Вучића, али да је пред Србијом и даље мноштво изазова.

У Вучићевом кабинету кажу да је реч о људима са којима председник Србије негује добар однос.

„Реч је о пријатељима председника Вучића, али упркос томе, у политичко-дипломатском смислу и даље нас очекује тежак период и много изазова“, кажу на Андрићевом венцу.

Иначе, на место председника Европског савета јуче је именован белгијски премијер Шарл Мишел, док је шпански министар спољних послова Жозеп Борел предложен за новог шефа европске дипломатије.

За председника Европске централне банке (ЕЦБ) предложена је Кристин Лагард, директорка Медународног монтерног фонда (ММФ).

Извор: Ало/Tanjug