Србија

ОГЛАСИО СЕ! Харадинај након изласка из суднице кренуо да ДИВЉА! Поменуо и ВОЈСКУ КОСОВА!

Фото: Јутјуб

Харадинај је на свом званичном Твитер налогу честитао новоизабраном америчком министру одбране Марку Есперу, додајући како Косово припада Армијама мира на челу са САД.

– Честитке новоизабраном америчком министру одбране Марку Есперу. Косово припада евроатлантском свету, а Војска Косова припада Армијама мира на челу са САД. Радујем се јачању наших односа у питањима која се тичу узајамног стратешког интереса – написао је Харадинај.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, Рамуш Харадинај саслушан је данас у Специјалном тужилаштву у Хагу. Након саслушања рекао је за медије како не зна зашто је тачно позван.

– Тражили смо објашњења, али их нисмо добили о сумњама о мојој улози у ОВК, нисмо добили детаљније информације. Ја поштујем сваку законску обавезу у било ком тренутку, важно је створити пример поштовања закона – рекао је Харадинај новинарима на српском језику.

Такође се осврнуо и на своју оставку на место премијера.

– Добио сам правни савет да уопште не износим своју одбрану и не одговарам на питања. Тиме сам завршио обавезу према суду. Друге обавезе немам. Ја сам оставку дао због државе и суверенитета. Данас је дошао Рамуш Харадинај, а не премијер. Дао сам пример поштовања закона, не правим поређења, већ сам радио свој посао као и увек – рекао је Харадинај.

 

Извор: Ало.рс