Регион

ОЛУЈА РАЗОРИЛА ОМИЉЕНО ЛЕТОВАЛИШТЕ СРБА! Ветар носио кровове и стабла, а од плаже није остало БУКВАЛНО ништа! (ВИДЕО)

Јак олујни ветар праћен кишом и грмљавином који је у уторак око поноћи захватио подручје Улциња чупао је дрвеће и носио кровове с кућа.

Повређених није било. Невреме које је трајало око пола сата направило је „дар мар“ у Лиману, испод Старог града, у Ђеранама, на Великој Плажи и Ади Бојани.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Припадници Службе заштите и спасавања јутрос су крчили пут од Улциња ка Ади Бојани од десетина оборених стабала.

Начелник Службе, Саубих Мехмети, казао је да је већина прикључних путева у Штоју и даље блокирана обореним стаблима, као и неки прступни путеви кућицама на Ади Бојани.

„У Лиману једна кућа је остала без крова, а у Ђернама три. Испод Старог рада борови су пали на три аутомобила страних регистарских ознака и начинили велику материјалну штету“, казао је Мехмети. Навео је да су штету претпели и закупци купалишта, а да ће уклањање оборених стабала на Ади трајати најмање два дана.

Један од закупаца купалишта Марко Шкреља казао је да је претрпео огромну штету јер ниједан сунцобран од око 350 колико их има више није у употреби. „На суседној Копакабани страдало је 600 сунцобрана. Око 30 одсто од 1.800 лежаљки на обе плаже више није у употреби, а ветар је однео и сунђере“, казао је Шкреља.

 

Извор: Ало.рс