Србија

ОМРАЖЕНИ НОВАЧЕ, ИМАЛИ СТЕ 12 ГОДИНА ДОК СУ НАТО БОМБЕ ПАДАЛЕ…Речи новинара немачког „Билда“ ће вас шокирати!

Франц Јозеф Вагнер, познати колумниста немачког Билда, написао је невероватну колумну после победе Новака Ђоковића у финалу Вимблдона над Роџером Федерером (3:2)

Немац се пре свега осврнуо на публику, на 15.000 навијача на Централном терену.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Не, не би био проблем да су навијали за Роџера Федерера, него што су листом били против Новака Ђоковића, клицали су после сваке грешке Србина, промашаја… али су га само додатно инспирисали.

– Омражени Новаче Ђоковићу, има ли усамљенијег срца од вашег, након победе над Роџером Федерером? Даме и господа у краљевској ложи посматрали су намргођено и безобразно, а милиони испред малих екрана незадовољни су вашом победом. Осетили сте то. Клицали су на сваки Федереров поен, на сваки ваш промашај још више. Вимблдонско финале играли сте презрени.

Зашто Вас гледаоци не воле? Јер изгарате у својим амбицијама, кажу. Федерер је оличење модерног спортисте: лаган, елегантан. Федерер је као букет цвећа. Ви, Новаче, сте као бодљикави кактус, трновити грм.

Знам одакле потиче та нит вашег бића. Имали сте 12 година. Ноћима сте боравили у склоништу, док су Нато бомбе падале над Балканом. Са 12 нисте знали да ли ћете дочекати 13-у. Ви сте онај који опстаје. Ваша игра је борба. Честитам вам победу на Вимблдону – написао је Франц Јозеф Вагнер.

 

Извор: Информер.рс