Србија

ОТКРИВЕНО СВЕ: Генерали спремају УДАР НА ВУЧИЋА?!

Главни и одговорни уредник Српског телеграфа Милан Лађевић, после данашњег гостовања у јутарњем програму, био је гост и емисије „Фокус“.

Лађевић је говорио о најновијим нападима на породицу председника Србије Александра Вучића, као и на његове најближе сараднике, а који су део акције страних обавештајних служби и њихових сарадника у Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Грађани Србије треба да се запитају о чему се овде ради. И какви су то новинари и ко су ти људи који спопадају по улицама чланове породице – рекао је Лађевић.

Подсетимо, особа која се представила као новинар портала КРИК пресрела је на улици супругу рођеног брата министра Синише Малог док је са бебом у колицима шетала, покушавајући да направи причу. Потом је пратио даље кроз хаустор, све док га портир зграде није приметио и рекао му да се удаљи.

КРИК је демантовао да је то њихов новинар, а Лађевић истиче да су запослени на том порталу дужни да објасне по ком основу је та особа ангажована.

– Да ли је то новинар, сарадник или је ангажован по неком трећем основу – упитао је Лађевић.

– КРИК има право да се бави истраживањем и новинарством, али начин на који прикупљају информације, спопадање чланова породица по хаусторима је недопустиво. Истражни органи треба хитно да реагују и да истраже о чему се то ради – навео је Лађевић и додао да овакав скандалозан начин пресретања жене са малом бебом има све елементе кривичног дела.

На питање колико се зна заправо о КРИК-у и шта се крије иза њихових активности, Лађевић каже да се ту крије много више од обичног истраживачког новинарства.

– Центар им је у Сарајеву, где имате тог Саливена који се бави шпијунажом. Има ту активности које нису само новинарске.

На констатацију водитеља да је фирма Предрага Малог добијала послове и за време власти ДС, Лађевић каже:

– Није било проблема са том фирмом нити неких законских нерегуларности. Није никакав проблем радити негде. Нико нема право да неком брани или одређује где ће да ради. Све се ово ради да би се дошло до породице и најближих сарадника Александра Вучића. То је синхронизован напад. У једном дану толико оптужби су изнели без икаквих основа на породицу председника и његове сараднике – рекао је Лађевић, а потом открио прави разлог ових напада и акције иза које по његовим речима стоје стране обавештајне службе и њихови домаћи сарадници.

– То се ради јер се приближава решење косовског питања. Никоме не одговара јака Србија, а ни решење овог питања – рекао је Лађевић.

Наши извори и БИА тврде да иза свега стоје стране обавештајне службе.

– Погледајте само ко све финансира КРИК Сорош, Рокфелер, ЕУ и неколико страних земаља и НВО из тих земаља – рекао је Лађевић.

– Нико не оспорава бављање текстовима и новинарством, али не можете ударати на породицу, пратити жену брата Синише Малог са малом ћерком и плашити људе – каже Лађевић.

На питање водитеља да изнесе нешто више података о акцији „Омча“ коју спроводе стране обавештајне службе у сарадњи са једним делом опозиције, Лађевић каже да сарадника који раде за спољни фактор, као и „спавача“ има и у владајућој коалицији.

– Имате међу коалиционим партнерима и у самом СНС-у сараднике који изнутра раде за стране обавештајне службе. Два коалициона партнера раде иза леђа председнику Вучићу. Када буде време, изаћи ће из коалиције, по налогу страних амбасада – каже Лађевић и објашњава разлоге због којих један део владајуће странке ради за странце, као и зашто се председник Вучић није обрачунао са њима.

– Један део људи је ту због интереса и гледају да се додворе страним центрима моћи како би задржали све што су стекли и могли да наставе са својим утицајем уз неку евенталну будућу власт. Вероватно председник Вучић има неки тајминг, па то сада не сече. Жели да реши питање Косова. Ако решимо то, имаћемо будућност. Постоји воља и међународне заједнице, и Трампа, као и Макрона који желе да Србија добије нешто. Да би Вучић могао да преговара, потребна му је мирна глава и залеђина. Зато га они нападају. Многима не одговара јака Србија, нити решење косовског питања. На јесен се очекују још жешћи напади. Сваком од њих је у интересу да нанесе политичку штету Србији, да направи сукобе и социјалне немире. Део опозиције бојкотује све живо. Не можете да бојкотујете тему Косова. Немојте дозволити да изгубимо и ову шансу. Пре Вучића није ни било дијалога о Косову. Залагањем на међународном плану добили смо могућност коју сада неки желе да покваре – каже Лађевић.

На инсиситирање водитеља, Лађевић је открио да се покушава утицати на врх српске војске и полиције како би у датом тренутку отказали послушност председнику Србије.

– Стране земље знају шта раде. Они на платним списковима имају многе официре војске и полиције и то одавно, а ови из опозиције што сада бојкотују институције су лобирали по страним земљама да уђу у власт, али нису успели – закључио је Лађевић.

Извор: Ало