Србија

ПАДАЈУ К’О ПОКОШЕНИ! МУП наставио са хапшењима, попадали руководиоци! Полицијска акција неслућених размера у Србији!

Већина службеника Одељења Министарства унутрашњих послова за ванредне ситуације у Врању ухапшена је и притворена до 30 дана због сумње да су узимали мито од једне приватне фирме, саопштило је данас Више јавно тужилаштво у Нишу. Од укупно шесторо запослених у Одељењу за ванредне ситуације у Врању, ухапшено је четворо, укључујући оба руководиоца.

Поред начелника врањског Одељења за ванредне ситуације В.Т. који је због недоступности последњи ухапшен, и коме је данас одређен притвор до 30 дана, под истом оптужбом су неколико дана раније ухапшени шеф тог одељења С.И. и инспектори тог одељења Д.Ј. и М. М. којима је притвор до 30 дана одређен 25. јула.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

По саопштењу Вишег јавног тужилаштва у Нишу, сви они су осумњичени да су, приликом редовних контрола испуњености противпожарних услова, већем броју привредних субјеката у Врању предлагали да за израду противпожарних елабората ангажују предузеће „Атараксија“ из Врања, са чијим су одговорним лицем имали претходни договор о томе.

Након израде таквих елабората и њихове верификације од стране врањског Одељења за ванредне ситуације, одговорно лице из предузећа „Атараксија“ је осумњичено да је инспекторима Одељења за ванредне ситуације исплаћивало појединачно износе од 200 до 400 евра по предмету извршене контроле.

Осумњичени запослени у врањском Одељењу за ванредне ситуације ухапшени су на основу истраге коју је спровело Посебно одељење Вишег јавног тужилаштва у Нишу за сузбијање корупције, припадника Одсека Полицијске управе у Нишу за борбу против корупције, Сектора МУП-а Србије за унутрашњу контролу и Безбедносно информативне агенције.

 

Извор: Република