СРБИЈА ЈАВЉА

ПАКЛЕНИ АЛБАНСКИ ПЛАН! СРБИЈУ ДОВЕСТИ У НЕМОГУЋУ СИТУАЦИЈУ: Харадинај и Тачи овог лета дижу ОРУЖАНУ ПОБУНУ У ПРЕШЕВУ!

Фото: Јутјуб

Харадинај и Тачи хоће да овог лета изазову оружане сукобе на југу централне Србије и да тако нашу државу доведу у „немогућу ситуацију“ како би морала да пристане на уцене Приштине

Лажни председник и лажни премијер лажне државе Косово Хашим Тачи и Рамуш Харадинај најозбиљније планирају да овога лета изазову оружане сукобе на југу централне Србије!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Српски обавештајци дошли су, како сазнајемо, до шокантних сазнања да Тачи и Харадинај преко својих људи увелико раде на изазивању побуне на југу централне Србије. Циљ им је да тако нашу државу доведу у „немогућу ситуацију“ у којој би власти у Београду морале да пристану на уцене Приштине.

Према речима одлично обавештених извора, шиптарски стратези у Приштини, али и у Тирани, процењују да је Србија најрањивија у подручју Прешева и Бујановца и да је тамо могуће изазвати кризу високог интензитета која би могла да натера Београд да у кратком периоду попусти пред албанским максималистичким захтевима.

– Тачи и Харадинај детаљно су већ разрадили стратегију како да направе побуну на југу централне Србије. Због тога су најавили и да ће ускоро у такозваном „косовском парламенту“ изнети некаква истраживања о лошем положају Албанаца у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи. Они тиме желе да подигну ту тему и изазову незадовљство у три општине на југу централне Србије које би лако могло да прерасте у побуну и оружани сукоб – преноси Информеров извор близак безбедносним службама.

Ове информације делимично потврђује и председник Одбора за КиМ Милован Дрецун, који каже да су албански лидери из Приштине у сталној комуникацији с Албанцима са југа централне Србије, а све то подржава Тирана.

У последње две године стално провоцирају, упадају на север, нападају Ђурића, уводе таксе… То им је стил понашања
Небојша Човић, бивши шеф Координационог центра за Косово

– Тачи све време покушава да у преговоре Београда и Приштине убаци питање статуса Албанаца на југу. То се помиње и у резолуцији коју је усвојио парламент у Приштини и то јесте покушај да се направи паралела између Срба на северу Косова и Албанаца на југу централне Србије. У ово су, наравно, укључени и бивши команданти терористичке организације „Ослободилачка војска Прешева, Бујановца и Медвеђе“… – упозорава Дрецун.

Према његовим речима, Приштина, уместо да смирује тензије створене увођењем такси, распирује кризу и врши бочне притиске.

Извор: Информер