Србија

ПАНИКА У ПРИШТИНИ! ПОСЛЕ ОВИХ РЕЧИ, АЛБАНЦИ НЕМАЈУ КУД! Ивица Дачић урнисао Харадинаја једном реченицом!

Фото: Јутјуб

Одлазак Рамуша Харадинаја у Хаг, на саслушање пред Специјалним тужилаштвом у својству осумњиченог, претворен је у политичку фарсу, јер је било јасно да ће отићи на неколико сати и да неће бити задржан, каже шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Он је за ТВ Пинк рекао да Харадинај није морао да поднесе оставку на место премијера, јер он нема намеру да се повлачи из политике, што потврђује, како наводи, већ заказана седница владе у техничком мандату.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дачић каже да нико не зна колико је Специјални суд у Хагу далеко од првих оптужница, јер Србија нема увид шта се дешава у предистражном и истражном поступку.

„Да ли ће против Харадинаја, али и других приштинских лидера, бити подигнуте оптужнице остаје да се види. Нисмо оптимисти. Имамо непријатна искуства са неким другим трибуналима у Хагу, као што је био Трибунал за злочине на простору бивше Југославије“, нагласио је Дачић.

Наводи да ће Београд сарађивати са судом и да ће проследити све доказне материјале које поседује.

Подсећа да је приштинско руководство произашло из ОВК, да од доказа зависи да ли ће и против кога бити подигнута оптужница.

„Колико је сачувано сведока, колико има доказног материјала и да ли је то довољно за тужиоца и суд, то ћемо видети у наредном периоду“, рекао је он.

Наводи да је питање и за међународну заједницу како су заштићени сведоци у поступцима који су раније вођени против Харадинаја убијани и на простору ЕУ.

„Харадинај је ово искористио да упише себи још један плус, како је он патриота који се бори за интересе Косова“, закључио је министар.

 

Извор: Ало.рс