СРБИЈА ЈАВЉА

Петар тражио печурке по шуми, а онда угледао плави камен! Кад га је узео у руку почео је да ВРИШТИ! ЛОБАЊА је стајала…

Шума се налази неколико десетина метара испод Ћосићеве породичне куће, а до ње води пут преко широке ливаде.

Петар Ћосић из бањалучког насеља Драгочај још је у шоку након што је у шуми у близни породичне куће пронашао људски скелет.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Прошао сам сва ратишта, видео сам све у животу, или сам барем мислио да сам видео све, али ово што сам пронашао у шуми толико ме је шокирало да сам једва дошао кући тог дана – испричао је он за портал Српскаинфо.

Прича која ће Ћосићу и његовој супрузи променила живот почела је у недељу у јутарњим часовима.

– Након кафе пронашао сам неколико гљива у близини куће, па сам рекао Драгани да идем у шуму јер их тамо сигурно има више – рекао је он.

Шума се налази неколико десетина метара испод Ћосићеве породичне куће, а до ње води пут преко широке ливаде.

– Ушао сам у шуму и прешао преко једног потока на другу страну. Пар метара даље угледао сам нешто попут камена. Био је зеленкасте боје. Помислио сам одмах „откуд такав камен у шуми“, па сам пришао ближе. Више не знам да ли сам га ухватио руком или окренуо ногом, али када сам то учинио заледио сам се. Није се радило о камену, већ о људској лобањи која је била прекривена сувим лишћем и са мало маховине. Лицем је била окренута према земљи – рекао је он.

У секундама које су уследиле Ћосић је испод лишћа приметио и патике.

– Померио сам их и биле су пуне ситних костију. Читав скелет се могао јасно видети. Био је обучен у неку плаву хаљину, али нико то са сигурношћу не може више да каже, јер се та тканина у потпуности распала – рекао је он.

Извор близак истрази наводи да је скелет стар више од деценије.

 

Извор: Ало.рс