Свет

Полиција упала у градско скровиште, па запленила РАКЕТУ ЗА АВИОНЕ, пушке, бомбе…

Италијанска полиција саопштила је данас да је запленила прави ратни арсенал, укључујући једну ракету ваздух-ваздух и око 20 савремених пушака током рације у домовима симпатизера екстремне деснице на северу земље.

Та антитерористичка операција била намењена против Италијана са „екстремистичком идеологијом“ који су се борили на страни проруских побуњеника против украјинских снага безбедности у источној Украјини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Током операције је заплењена ракета ваздух-ваздух у савршеном стању а коју је користила војска Катара – навела је полиција и додала да је пронађено око 20 модерних комада оружја, међу којима аутоматске пушке последње генерације, као и муниција и неонацистички пропагандни материјал.

Полиција је ухапсила три особе, Фабија дел Бердјола, бившег кандидата једне изборне листе неонацистичке групе Нова снага (Форза Нуова), једног Швајцарца и једног Италијана, који је осумњичен да је хтео да прода ракету.

Они су заустављени недалеко од међународног аеродрома „Форли“, на северу Италије.

Ракету која је пронађена произвела је француска компанија „Матра“, а медији преносе да је припадала Оружаним снагама Катара.

Према речима полиције, они су покушали да продају ракету.

Извор: srbijadanas.com