Свет

ПОЛИТИЧКИ ЗЕМЉОТРЕС: Трамп изашао на бину, сви гледали ЈЕДАН ДЕТАЉ због којег амерички медији сада брује о вези са Србијом

Фото: Јутјуб

САД потреса нови политички скандал након што су тамошњи медији навели да Доналд Трамп на свом председничком печату, уместо америчког, има грб двоглавог орла, симбола Србије и Русије.

На први поглед, ништа необично. Председник САД одржао је семинар за окупљене у студентском удружењу „Тачка преокрета“, док се иза њега, преко пројектора, емитовала слика са председничким печатом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У јеку непрестаних оптужби за Трампове везе са Русијом, сада се појавио и председнички печат који има сличности са руским грбом.

Из Беле куће и самог удружења тврде да не знају ко је осмислио овакав дизајн печата.

На печату се налази орао, али уместо једне, уобичајене за грб САД, птица има две главе. Ово је карактеристика грбова само четири земље на свету, Русије, Србије, Црне Горе и Албаније, пишу амерички медији.

Ипак, ни ту, скандалу није био крај. Орао у својој левој канџи, уместо тринаест стрела, држи нешто што личи на тринаест штапова за голф, што је постало предмет подсмеха.

Дакле, реч је о грбу који је потпуни фалсификат, а почетни подсмех замењен је изузетном забринутошћу у САД, да ли је заправо све намерно осмишљено како би се указало да иза Трампа стоји Русија.

У току је интерна истрага у студентском удружењу како би се утврдило ко је тачно одговоран за инцидент, а тамошњи медији одмах су оптужили Трампа и његов тим јер нису преконтролисали унапред какви визуелни ефекти ће пратити његово појављивање на семинару.

Грб који се појавио иза Трампа, подсећа заправо на грб империјалне Русије који ова држава користи и дан-данас као свој званични симбол.

Међутим, двоглави орао се појављује и на грбу Тарнберија, Трамповог луксузног одмаралишта и терена за голф у Шкотској, па је сада продубљена мистерија о чему се заправо ради.

Након свега, појавила се и сумња да је неко подметнуо Трампу како би га на један начин исмејао, али и подгрејао причу о његовим везама са Русијом

 

Извор: Ало.рс