Србија

ПОРОДИЧНА ТРАГЕДИЈА КОД КРУШЕВЦА: Настрадали родитељи, ћерка се спасила у последњи час!

Фото: Јутјуб

Преврнуо се трактор којим се превозила трочлана породица. На њега биле закачене две приколице. Радмилу (70) прикљештила кола пуна товара.

Породична трагедија код Крушевца! Супружници Драган (68) и Радмила (70) Глигоријевић из села код Крушевца погинули су, а њихова ћерка Лидија (40) повређена је када се преврнуо трактор којим су ишли по сено! Према речима мештана, сумња се да је Драгану позлило јер је имао озбиљне проблеме са срцем и требало је да иде у Београд на уградњу стента, коју је често одлагао због посла.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Трагедија се догодила у недељу поподне у селу Вратаре, када је трактор на којем се налазила породица слетео с пута, а затим се и преврнуо. Драган и Радмила погинули су на лицу места, а њихова ћерка Лидија успела је да искочи и прошла је само с повредама. Мештани Вратара сумњају да је Драгану, који се налазио за воланом, позлило.

– Ово је трагедија какву не памтимо. Веома нам је жао Глигоријевића јер су врло вредни и цели живот су се мучили и сналазили. За трактор су закачили две приколице и кренули по сено. Када су у повратку дошли до неког узвишења, док су га прелазили, дошло је до трагедије. Е сад, то брдо није тако велико, прешли су га и наставили према реци, међутим, трактор је тада слетео и преврнуо се. Не знамо како! Драган је само одједном испао из трактора и пао на земљу. Када је то видела, ћерка Лидија је одмах искочила из трактора и такође пала на земљу, а кола пуна товара пала су преко јадне Радмиле и прикљештила је. Драган и Радмила су били мртви, а Лидија је неко време лежала у несвести. Када је дошла себи, устала је и отишла до оца, који је већ био мртав и положила га је на трактор, међутим, до мајке није могла да дође – каже један од мештана, који је желео да остане анониман, и додаје:

– У селу се сумња да је Драгану позлило и да је испао из трактора, а да се затим трактор и сам преврнуо. Драган је имао великих проблема са срцем и требало је да иде у Београд да то реши, да му уграде стент. Међутим, он је то стално одлагао јер, знате, имао је пуно посла. Ишао је логиком: “Ајде да прво одрадим ово, да одрадим оно, да завршим са сеном“, па никако то да реши. И, ето, дошло зло по своје. То се прича по селу, а да ли је то заиста тачно, не знамо – прича наш саговорник.

Ћерка Лидија остала сама

Према речима мештана, Глигоријевићи су вредна и поштена породица, која се бавила пољопривредом, а често им је помагала ћерка.
– Имају ћерку Лидију. Она није удата, били су њих троје сами. Како ће она сад и шта ће с толиком земљом? У секунди је остала без оба родитеља. Лидија је запослена у једној фирми, али често је помагала својима. Тако је било и овог пута, кренула је с њима по сено – каже Лидијина комшиница.

– Верујте ми, не знамо ништа, у шоку смо. Ево, управо сам кренуо за Крушевац, тела су на обдукцији. Лидија је у шоку, не зна јадна шта ју је снашло. То је све што могу да вам кажем – кратко је рекао Драганов полубрат.

Тела несрећних Глигоријевића однета су на обдукцију да би се утврдило како су преминули, а још утврђује како је дошло до трагедије коју село не памти.

Извор: Ало