Регион

ПОСЛЕ ОРУЖАНОГ ИНЦИДЕНТА! Сви гледали у ревер Ердогановог сакоа док је пролазио Сарајевом! Светске агенције извештавају ХИТНО!

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган састао се у згради Председништва БиХ са члановима, председавајућим Милорадом Додиком и члановима Шафиком Џаферовићем и Жељком Комшићем.

Ероган се по доласку у Сарајево најпре састао са представницима турске војне мисије у саставу ЕУФОР у БиХ, а одмах потом обишао је гроб првог председника Председништва БиХ, Алије Изетбеговића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ердоган ће сутра на Јахорини учествовати на самиту Процеса сарадње у Југоисточној Европи (СЕЕЦП), којим БиХ завршава једногодишње председавање овим процесом.

На сарајевском гробљу Ковачи са Ердоганом су били бошњачки члан Председништва БиХ, Шефик Џаферовић и председавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ и председник СДА БиХ, Бакир Изетбеговић.

У пратњи Ердогана били су шеф турске дипломације Мевлут Чавушоглу, министар одбране Турске Хулуси Акар, министар трезора и финансија Берат Албајрак те министар транспорта и инфраструктуре Цахит Турхан и други чланови високе турске делегације.

Током посете Сарајеву, Ердоган на сакоу носи „Цвет Сребренице“ који симболизује сећање на сребреничке жртве, пренела је Агенција Анадолија.

Током дана најављен је састанак Ердогана с Изетбеговићем и учешће на свечаној вечери у згради Председништва БиХ.

 

Извор: Ало.рс