Србија

ПОСТАЈЕМО НЕСАЛОМИВА ВОЈНА СИЛА НА БАЛКАНУ! Војска Србије сада поседује НОВО моћно оружје!

„Невидљива тканина“ коју не региструју термо-камере постала је део нове опреме српске војске. Ова тканина скренула је највише пажње на себе својом необичношћу и постала најзапаженији „експонат“ на Међународном сајму наоружања и војне опреме „Партнер 2019“ у Београду.

На овом сајму је први пут изложен нов производ, такозвана „невидљива тканина“ коју не региструју термо камере, која се користи за покривање наоружања и опреме.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поред „невидљиве тканине“ на сајму су, између осталог, представљени и лансери ракета „Тамнава“ која је самоходни вишецевни модлуарни лансер који за неколико минута може да испали 100 ракета. Пројектили калибра 267 милиметара могу да досегну циљеве на даљини од чак 70 километара. Ово савремено артиљеријско средство, намењено копненој војсци, већ до краја године могло би да уђе у серијску производњу.

Која су возила још представљена?

На сајму је приказан и рад телекомуникационог ометача, као и возило „Деспот“ које је предвиђено за антитерористичка дејства и вожњи по минама.

Хеликоптер „ербас Х145М“, прва од наручених девет летелица, од краја јуна званично део Ратног ваздухопловства Војске Србије.

Ербасов“ хеликоптер намењен је трагању и спасавању, а крајем јуна је распоређен у Ниш. Поред модерних уређаја за навигацију, летење у свим условима, опремљен је и моћним рефлектором, системом „флир“ и опционо куком и дизалицом. Пет хеликоптера Х145М добиће Војска, а четири Полиција.

Отворена је и могућност монтаже америчког митраљеза „гетлинг“, који испаљује више од 3.000 метака у минуту, на домаће возило „Милош“, али даљег усавршавања нових навођених авио-бомби, и то у сарадњи са Белорусијом.

 

Извор: Ало.рс/ Блиц.рс