Србија

ПОСТОЈАО ЈЕ НАЧИН ЗА СПАС ЈУГОСЛАВИЈЕ: Лазански чекао опроштајни интервју, а онда посведочио- СВЕ ВРЕМЕ СМО ВЕРОВАЛИ У ЛАЖ!

Фото: Јутјуб

Бивши војни коментатор листа Политика и однедавно званично акредитовани амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански дао је последњи интервју за свој матични лист уочи скорог одласка у Москву, где ће боравити наредне четири године.

Лазански у свом интервјуу осврнуо се на новинарску каријеру, оно што је у радио и шта је пропустио да уради и одговорио је на последње питање, да ли ће се икада поново вратити новинарском позиву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лазански на питање новинара о чувеном интервјуу са генералом армије Вељком Кадијевићем и да ли је он предлагао да ЈНА изврши пуч и спаси Југославију тако што ће похапсити Туђмана, Милошевића, Кучана, Изетбеговића, Глигорова и Момира Булатовића, Лазански је рекао:

„Неколико пута сам му то говорио. „Ви морате да учините оно што вам Устав налаже, да заштитите територијални интегритет и суверенитет СФРЈ. Да похапсите сва руководства, од Триглава до Вардара.” Он ме пита: „Мислиш и Милошевића?” Ја кажем: „Да, и Милошевића.” Он ми одговара: „Доћи ће ми 100.000 лудих Срба с Косова пред зграду. Шта онда да радим?” Одговорио сам му: „Онда ћете имати 300.000 мртвих од Триглава до Вардара.” Војни врх бивше ЈНА је био неспособан да заштити државу. Говорили су распала се држава, морамо се распасти и ми. У свакој другој нормалној ситуацији прво изгине војска, а онда се распадне држава. Не може се држава распасти, а да војска остане сачувана.

Лазански је такоше одговорио и на питање да ли је икада Слободан Милошевић сазнао за разговор њега и Кадијевића после интервјуа?

„Не знам, можда ме неко цинкарио. А да су похапсили све и рекли западу ми ћемо се можда сви развести али мирно, без тарапане, убијања и паљевине. Међутим, догодио се најгори могући сценарио“.

Такође, у свом задњем интервјуу као новинар Лазански је одговорио и на питање да ље је он српски националиста како неки његови противници тумаче

„Не могу бити српски националиста кад ми је мама Српкиња, а отац чист Словенац. Истина, отац и цела породица ми је била пројугословенски оријентисана. Моја новинарска каријера је југословенска. Свуда сам писао, осим код Словенаца. Али, њихов начелник генералштаба и министар одбране су ми дали интервјуе“, рекао је Лазански.

 

Извор: Ало.рс/ Политика