Регион

ПОТПУНО БЕЗУМЉЕ! Мило поново ударио на СПЦ у Црној Гори! Овај пут иде корак даље и бруталније! Срби му ово НИКАДА НЕЋЕ ЗАБОРАВИТИ!

ДПС Мила Ђукановића  који су на власти у Улцињу, затражили су од државних органа Црне Горе да митрополиту црногорско-приморском Амфилохију забране служење литургије на Свачу, близу Улциња!

Организовање литургије представља још један покушај провокације локалног становништва од стране СПЦ и митрополита црногорско-приморског Амфилохија. Због тога сматрамо да државни органи Црне Горе морају да забране овај скуп и одржавање литургије – пише у заједничком саопштењу ДПС и албанских странака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Милун Зоговић, посланик опозиционог Демократског фронта у Црној Гори, коментаришући ове наводе, каже да га не чуде захтеви Албанаца из Улциња.

– Вођени оним што црногорски режим на челу са Милом Ђукановићем свакодневно приређује Србима у Црној Гори, а посебно подстакнути најновијим ударом на СПЦ, којим Подгорица жели да отме црквену имовину, Албанци из Улциња предузимају конкретне кораке како би протерали СПЦ и преостале Србе из овог града. Реч је о координираној акцији Приштине и Подгорице, јер албански политичари ништа не раде без сагласности Приштине и Тиране – упозорава Зоговић.

Подсетимо, Албанци из Улциња и прошле године су покушали да спрече митрополита Амфилохија да на темељима Цркве Светог Јована Крститеља, која се налази у средњовековном утврђењу Свач у непосредној близини Улциња, одржи литургију.

Педесетак Албанаца покушало је тада да верницима и свештенству СПЦ онемогући прилаз цркви, па је било кошкања и гурања. На крају је полиција морала да реагује, а литургија није одржана на самим темељима цркве, већ у непосредној близини.

 

Извор: Ало.рс/ Информер.рс