Србија

ПРЕДЛОЖЕНО НОВО РЕШЕЊЕ ЗА КОСОВО: Србија да с Албанијом мења територије, добија Скадар и излаз на море!

Нема решења за косовски проблем без Америке! Управо у томе шансу Србије види и професор Дарко Трифуновић, директор Института за националну и међународну безбедност, који сматра да Београд што пре мора да достави предлог компромиса са Приштином, односно, како наводи, Тираном.

– Ово је наша прилика. Треба изнети фер предлог Трампу јер је он прагматичан. Предлог би се састајао од тога да би требало да водимо дијалог директно са Тираном, а не са Приштином. Како разговарати с неким ко је осумњичен за ратне злочине (Тачи, Весељи и Харадинај су давали исказе у својству осумњичених – само Рамуш јавно) – наводи Трифуновић и наставља:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Предлог је то да би Србија с Албанијом разменила територије, односно, у замену за оно што је јужно од Ибра добила би скадарску област са Скадром. Срби у енклавама би требало да добију максималну заштиту какву уживају Албанци у Србији, а исто би важило и за манастире.
На питање да ли се плаши да ће га појединци оптужити да на тај начин прави велику Албанију, одговара:

– Како правим велику Албанију, када се залажем да Србија изађе на море? То је фер предлог и компромис и тако би сви нешто добили и сви би нешто изгубили. И онда не бисмо морали да признамо Косово. Овакав предлог би требало да што пре доставимо Трампу, а то можемо да урадимо преко наших пријатеља у Израелу. Уверен сам да би га амерички председник подржао. Она страна која одбије би имала Америку на леђима и ту страну би онда САД притисле санкцијама. Овакво решење никако не може да утиче на БиХ, која је направљена на основу Дејтонског споразума, јер се овде ради о међусобној размени територија – уверен је Трифуновић.

 

Извор: Ало.рс