Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ЗАПОЧЕО ХИТНУ АКЦИЈУ: Грађанима су, данас око 13 часова, почеле да лежу уплате на рачун!

Фото: Јутјуб

Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је данас да је, захваљујући залагању председника Александра Вучића, Градски центар за социјални рад добио новац од Владе Србије и започео исплату једнократне помоћи домаћинствима на левој обали Дунава, која су била угрожена поплавама након обилних падавина 23. јуна.

Весић је додао да је донето 935 решења за домаћинства чији су стамбени објекти претрпели оштећења.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Весић је у изјави достављеној Тањугу подсетио да су највише штете претрпела домаћинства у Борчи, Овчи, Крњачи, Котежу и Падинској скели, где је и била проглашена ванредна ситуација 24. јуна.

Градски центар за социјални рад почео је данас око 13 сати са уплатом помоћи на жиро рачуне оштећених грађана, рекао је Весић и додао да су за сада 694 од 935 породица добиле помоћ, а да ће до краја дана то бити случај и са осталим домаћинствима.

„Грађани ће новац имати на рачунима већ данас, а најкасније сутра“, рекао је Весић и додао да се никада није брже процењена штета и исплаћена помоћ угроженим грађанима.

Весић је подсетио да је председник Вучић леву обалу Дунава посетио одмах након падавина и обећао да ће бити извршена процена штете, као и да ће држава помоћи у складу са законом.

“Председник увек испуњава обећања, па је тако било и овог пута”, рекао је Весић и додао да је Вучић замолио Владу Србије да помогне грађанима који су настрадали у поплавама, што је данас и учињено преко Центра за социјални рад.

Додао је да су, захваљујући брзој реакцији општине Палилула и председника општине Александра Јовичића, али и градске секретарке за социјалну заштиту Наташе Станисављевић, општинске као и комисије Градског центра за социјални рад комисије су одмах изашле на терен, пописале штету и извршиле процену.

 

Извор: Ало.рс