Свет

ПРЕКО НОЋИ СУ ЗАПАЛИЛИ МЕДИЈЕ! Полицајци ухватила жену у крађи, уместо да је ухапсе урадили НЕШТО НЕВЕРОВАТНО (ВИДЕО)

Иако су ту да би спроводили закон, неколико полицајаца из једне полицијске станицу у Њујорку, оглушили су се на природу свог посла, због чега су добили подршку неколико стотина хиљада људи. Наиме, уместо да ухапсе жену која је ухваћена приликом крађе омање количине хране, они су једноставно одлучили да на каси плате све намирнице које су пронађене код ње.

Полицајци Есенди Куевас, Мајкл Ривијера, као и њихов надређени, поручник Луис Сохо, сва тројица из њујоршке полиције, постали су тема дана свих америчких и светских портала када су одлучили да уместо да поступе онако како можда закон налаже, ураде нешто по неким другим, људским законима. Наиме, њих тројица су се стицајем околности налазили у маркету, када је један од радника обезбеђења засутавио старију жену због крађе хране. Након тога, он је позвао тројицу полицајаца да дођу до њега и да преузму даље претрагу ствари осумњичене.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи, они су том приликом у њеној торби пронашли намирнице, након чега је жена бризнула у плач и рекла им да је то учинила зато што је гладна. Након тога, поручник Сохо је саопштио чувару да ће он и његове колеге да плате храну пронађену код ње. Укупна вредност украдене робе износила је око 30 долара.

У широј изјави, поручник Сохо је рекао да му то није први, а ни последњи пут да некоме плати храну.

Овим послом се бавим већ 23 године. Ово ми није први пут да платим некоме храну. Не радим то стално, али када погледате некоме у лице и схватите да сте му потребни, да је мртав гладан, веома је тешко да останете имуни на то. Није људски одшетати као да се ништа није догодило, знате? Једноставно, ми нисмо тако одгајани – рекао је он.

Приликом разговора он је навео да су се у датој ситуацији споразумели очима, пошто понекад, полицајицима нису потребне рече да би оном другом објаснили на шта мисле.

– Када сам је питао о чему се ради, рекла ми је да јој је потребна храна. Тада смо се нас тројица погледали у очи и закључили смо да се не ради о озбиљној крађи. Након тога смо саопштили да ћемо платити све намирнице које су се налазиле у њеној торби. Само ме је погледала и рекла „хвала“. Била је веома емотивно погођена нашим поступком. Није могла да верује да смо то урадили за њу – рекао је Сохо, додајући да се није надао оволикој медијској пажњи.

 

Извор: New York Post