Свет

ПРИЗИВАО БОМБЕ И ШИРИО ЛАЖНУ ПРИЧУ О 20.000 СИЛОВАНИХ АЛБАНКИ, а у среду ДОЛАЗИ У БЕОГРАД!

Амерички конгресмен Елиот Енгел, већ деценијама албански лобиста, заговорник косовске независности и бомбардовања наше земље 1999. године и човек који је у Представничком дому огранизовао панел где су изнете тврдње о наводно 20.000 силованих Албанки током рата на Косову и Метохији, биће у среду гост Скупштине Србије

Он ће разговарати с потпредседником парламента Владимиром Маринковићем, председиком Одбора за спољне послове Жарком Обрадовићем и посланицима Горданом Чомић и Сандром Божић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима Маринковића, Енгел је послао захтев да дође у српски парламент.

На констатацију да је у питању екстремни албански лобиста који сваку прилику користи да говори против Србије, Маринковић, за „Новости“, каже:

– Да, најекстремнији лобиста. Али нама је свака прилика важна. Да смо деведесетих имали комуникацију са конгресменима, боље бисмо прошли. Суштина је у томе да смо отворени за комуникацију, па и са онима који спроводе политику која није у складу са интересима Србије.

На наше питање хоће ли Енгела подсетити на све његове изјаве о Србији, Маринковић одговара да ће му директно све рећи, као и то да у нашој земљи има људи који су за стабилизацију и чији је циљ да чувају српске националне интересе.

– Да покушамо да их убедимо да промене ставове. Најгоре је оставити их утицају једностране пропаганде, а Албанци лобирају већ 30-40 година. Убеђени смо да је слика о нама, не само лобиста, него и јавног мњења на Западу, потпуно искривљена. Јер, сто пута поновљена лаж постаје истина. Морамо да укажемо на оно што је фактично стање, да истином и аргументима утичемо на промену става, да будемо офанзивнији и истичемо шта су наши легитимни интереси и да имамо право да их заштитимо. Само на тај начин можемо да променимо слику која је стварана о нама – објашњава Маринковић.

Према речима политичког аналитичара Драгомира Анђелковића, ради се о албанском лобисти и великом противнику српских интереса.

– Србија треба да прихватио да разговара са свима. Када наши званичници могу да се састану са Тачијем и Харадинајем, могу да разговарају и са њим. Али му треба јасно ставити до знања да ми нећемо одступити од наших интереса ни под притисцима. Такође, с обзиром на то да је он велики опозиционар Трампу из екстремног крила демократа, треба рећи да се Србија залаже за односе са звачницима Беле куће – прича Анђелковић.

Енгел је пореклом украјински Јеврејин, чија је породица из царске Русије емигрирала у САД. Представља њујоршку изборну јединицу и увелико се говори да од Албанаца узима новац. На Косову је звезда. У Пећи има своју улицу, а поштанска марка са његовим ликом кошта чак два евра. Погурао је да агенција „Миленијум челинџ корпорејшн“, коју је за помоћ иностранству формирао Конгрес, пошаље 49 милиона долара вредан програм Косову. За Слободана Милошевића је говорио да је балкански касапин. Чак је и високој представници ЕУ Федерики Могерини писао писмо, где је навео да Србија једноставно није спремна за ЕУ.

Извор: Информер