Русија

ПУТИН НАГРАДИО ХЕРОЈА СА КОСОВА! Падобранац је нови заменик Шојгуа, а оно што је урадио 1999. године је већ постало ЛЕГЕНДА!

Фото: Јутјуб

Председник Русије Владимир Путин именовао је бившег председника Ингушетије, Јунуса-Бека Јевкурова, за заменика министра одбране Русије.

Јевкуров је такође добио и чин генерал-пуковника. Указ је ступио на снагу на дан потписивања. Другим указом је Министарству одбране дозвољено да има 12 заменика министара, укључујући и прва два.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јевкуров је био на челу Ингушетије од 30. октобра 2008. године.

Председник Русије је прихватио оставку Јевкурова и именовао за вршиоца дужности председника овог региона Махмуда-Али Калиматова.

Јевкуров је војни официр, који служи у Оружаним снагама од 1982. године.

Учествовао је у рату на Северном Кавказу, али је постао познат као командант руских падобранаца, који су 1999. године, током чувеног марша, заузели аеродром Слатина у близини Приштине, пре војника НАТО-а. За то је награђен орденом Хероја Русије.

Награђен је орденом Александра Невског (2013), орденом „За војне заслуге“ (2009), орденима Црвене звезде и Храбрости, двема медаљама „За храброст“ и ордена „За заслуге домовини“ ИВ степена (2018).

 

Извор: rs.sputniknews.com