Свет Србија

“РЕШИТИ СВЕ ДО КРАЈА ГОДИНЕ” Медији брује! Трамп прави самит о Косову, Америка ЛОМИ КИЧМУ Рамушу, ево када стиже позив!

Представници Београда и Приштине добиће позив за састанак у САД, одмах после самита у Паризу, јер је Вашингтон одлучан да се косовско питање реши до краја године, пише “Српски телеграф”.

Вашингтона је да се одмах после Париза у септембру састану лидери како би се ствари помериле са мртве тачке, каже неименовани извор београдског дневног листа.

Loading...

Француски председник Емануел Макрон је преузео на себе да организује нови састанак, а основни циљ овог скупа је намера Запада да натера Приштину да укине нецивилизацијске мере против српског народа, каже извор листа.

Макрон ће разговарати и са немачком канцеларком Ангелом Меркел, која ће такође бити учесник скупа у Паризу, пише “Српски телеграф”.

Лист наводи да Макрон, када је реч о Косову, има пуну подршку Вашингтона, који је укључен у све преговоре, али који упоредо води и своје акције.

Процена је да на Приштину треба извршити истовремени притисак са свих страна, па је на предлог директора за европске послове Савета за националну безбедност Беле куће Џона Ерата, блиског Трамповог сарадника, одлучено да се представници Београда и Приштине позову на разговор у Вашингтон.

Извор листа подсећа да је Трамп раније у писмима Александру Вучићу и Хашиму Тачију понудио да Америка буде домаћин састанка који би довео до склапања споразума, али да се ствари нису помериле са мртве тачке.

 

Извор: Тањуг

Loading...
loading...
loading...