Русија Свет

РЕВАНШ ЗА УКРАЈИНУ: Руси су ушли у Венецуелу и из ње неће изаћи – САД У ПАНИЦИ – ОВО СЕ ДЕШАВА

Русија игнорише Сједињене Државе и Гваида и планира велике инвестиције у Венецуели. Венецуела је нестала из вести од када је Гваидов (читај амерички) план пропао.

Али, иако Венецуела није у центру пажње, Русија није заборавила свог савезника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Заменик руског министра спољних послова Сергеј Рибјаков је, након састанка са потпредседницом Венецуеле Делси Родригез, изјавио да ће руске компаније проширити своје присуство у Венецуели. Говоримо о трговању, инжењерингу, фармацији и рударству. Састанак је одржан у оквиру министарског састанка Координационог бироа Покрета несврстаних.

Рибјаков се такође састао са председником Венецуеле, Николасом Мадуром. Он је описао разговоре као “позитивне”. Такође је нагласио да Русија сматра садашњу владу једином легитимном и подржава венецуелско право на не-уплитање у њене унутрашње послове.

Заменик руског министра спољних послова Сергеј Рибјаков: “Русија и Покрет несврстаних деле мишљење да, с обзиром на културну и цивилизацијску разноликост у модерном свету, свака држава има право да самостално бира начин свог развоја у складу са својим циљевима и принципима”.

 

Извор: Webtribune.rs