Русија

РУСИЈА УВЕЛА САНКЦИЈЕ ХАГУ: Путинов човек у УН очитао лекцију крвопијама!

Хашки трибунал одбио је да спроведе истрагу злочина НАТО који је пре 20 година почео војну офанзиву против СРЈ.

Уместо тога створио је мит да је искључиво Београд крив за рат на Балкану. Окривио је Србе, а све остале заштитио од кривице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је данас, на седници Савета безбедности УН посвећеној раду Механизма за међународне кривичне трибунале (наследник Хашког трибунала) поручио заменик сталног представника Руске федерације у УН, Генадиј Кузмин.

Кузмин је рекао да је за Русију НАТО офанзива на СРЈ значајна јер су мети највише били цивили и цивилна структура, резиденцијалне области Београда, а у нападима су однети животи цивила и деце.

Говорећи о пресудама Хашког трибунала, Кузмин је рекао да су пресуде Готовини, Орићу и Харадинају срамотне, а да је Механизам наставио са таквом праксом.

– Поновљено суђење и још оштрија казна за Карађића то илуструју. Тако је и у случају Младића. Такве пресуде увек прати агресивна медијска пропаганда и притисак на судије. Притиском у вези са случајем непоштовања суда (оптужбе против радикала Вјерице Радете и Петра Јојића), Механизам покушава да продужи своје постојање.

Кузмин је казао да је Русија забринута због здравственог стања Ратка Младића јер не може да из незавнисних извора потврди да он добија адекватну медицинску помоћ.

– Док се таква ситуација не промени, Русија неће моћи да уплаћује новац у буџет за рад Механизма.

Извор: srbijadanas.com