Русија Свет Србија

РУСКИ ОБАВЕШТАЈЦИ ДАЛИ ДОКУМЕНТ ВУЧИЋУ У РУКЕ! Процурели Путинови тајни списи о операцији коју спроводе Албанци!

Владимир Путин доставио је Александру Вучићу обимну документацију којом је разоткривено све о случају Рамуша Харадинаја.

Истовремено, преко новог амбасадора Александра Боцан Харченка, који иначе важи за специјалца и врхунског дипломату, шеф Кремља је Београду проследио и анализу, као и чврсте доказе који ће обезбедити да бивши командант терористичке ОВК коначно буде кажњен за злочине почињене над Србима.

– Руски председник је Србији проследио сва документа, податке и сазнања до којих су дошле руске обавештајне службе. Реч је о чврстим доказима да је исплетена цела мрежа у седишту које је Харадинај, а коју здушно подржавају Велика Британија и делови америчке администрације који добијају новац од Приштине и који су најгласнији заговорник косовске независности – наводе дипломатски извори.

У тајним списима откривене се конкретне акције и планови које је сад већ бивши премијер такозване државе Косово планирао да спроведе.

– Харадинај и његови ментори рачунају да ни после овог суђења, као ни после оног у Хагу, неће отићи на робију. Са саслушања ће се вратити као јунак ког ће Албанци масовно подржати. Са таквом подршком Харадинај, Енглези и представници америчке дубоке државе рачунају да могу да почисте његову политичку конкуренцију на Косову. То значи да са сцене склоне Хашима Тачија и све оне који су били за укидање такси, наставак дијалога и постизање компромиса са Београдом – објашњавају поверљиви извори.

Уколико постане неприкосновени владар, Харадинај би аутоматски добио могућност да реализује своју политику.

– То значи да би се са нападима на Србе наставило, хапшења би била све масовнија, таксе би остале на снази. Међународна заједница била би приморана да Србију уцени, тражећи да пристане на компромис и прихвати чланство Косова у Интерполу, Уједињеним нацијама како би смирили тензије и спречили нове сукобе, што је заправо и циљ Харадинаја – објашњавају упућени у дипломатска дешавања.

Међутим, Путин је решен да поквари ову игру, те је, како он каже, браћи Србима послао доказе који ће осигурати да Харадинај подуже време буде ван политичке сцене.

– Сећате се да су Руси на Косову намртво испребијали Харадинаја. Знате да су њихови борци и обавештајци на терену сакупили многобројне доказе. Е, сада је дошло време да се ти папире изваде и да се обелодане на суђењу које чека Харадинаја.

 

Извор: Ало.рс/ Српски телеграф