Србија

ШАМАРЧИНА ЗА ТАЧИЈА, СВЕТ МУ СЕ СМЕЈЕ! Уједињене нације га НЕ ПРИЗНАЈУ, он је за њих ЛАЖНИ ПРЕДСЕДНИК…

Уједињене нације објасниле су тзв. Републици Косово кога признају као независну државу и ко је за њих председник КиМ, а то никако није Хашим Тачи.

Наиме на званичној интернет страници УН може се видети да је актуелни председник тзв Републике Косово Хашим Тачи назван само представник косовских власти, а не председник Републике Косово, како би то у Приштини желели.

Једини коме су Уједињене нације признале статус председника Косова јесте преминули Ибрахим Ругова.

На интернет страници УН и даље постоје слике Ругове испод ког јасно пише: „Председник Косова“.

Уједињене нације су тако јасно ставиле до знања да званично признају институције Косова које су постојале пре проглашења независности тзв. Републике Косово 2008. године.

Подсетимо Ибрахим Ругова је на општим изборима, 17. новембра 2001. освојио највише посланичких места и његовој странци је припало место председника парламента тзв. Косова и председника тзв. Косова.

За председника тзв. Косова Ругова је изабран 4. марта 2002. у четвртом кругу, пошто су три водеће албанске партије, после три неуспела покушаја, постигле споразум о избору председника и премијера.

Поново је за председника тзв. Косова, с мандатом од три године, изабран 3. децембра 2004, после парламентарних избора на Косову у октобру те године, на којима је његова ДСК освојила највише посланичких мандата.

23. фебруара 2005. се повукао са места лидера странке уз образложење да има бројне обавезе као председник Косова.

Ругова је лета 2005. године сазнао да болује од рака плућа. Преминуо је 21. јануара 2006. у Приштини. Иза себе је оставио супругу Фану, синове Мендинија и Уку и кћерку Теуту.

Ругова је тако једини ког у Њујорку признају за председника тзв. Косова, а за УН то нису били ни Беџет Пацоли, Атифете Јахјага, Хашим Тачи…

Извор: srbijadanas.com