Спорт

Самоуверено! С КИМ ЈЕ НОВАК ИГРАО? Федерер задовољно давао изјаву, онда одједном поменуо Србина и ПРАСНУО У СМЕХ!

Осмоструки шампион Вимблдона, Роџер Федерер без већих проблема је прошао до четвртфинала Вимблдона.

Швајцарац је изгубио свега пет гемова у сусрету са Италијаном Матеом Беретинијем, 6:1, 6:2, 6:2, била је то сигурна вожња против играча којем је Роџер био идол током дечачких дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Федерер је признао како је на турнир ушао помало “замрзнуто”, а на питање новинара да ли се “одмрзнуо” довољно, насмејао се:

“О да, играо сам савим добро. Битно је да су те ‘замрзнуте’ ноге почеле да функционишу још у првом колу. Сад смо већ у другој недељи турнира. И игре су, природно, све боље”, каже Швајцарац.

На питање о томе какво је његово мишљење о стању тениса када су он Рафа и Новак забележили глатке победе у осмини финала, рекао је јако битно њихово искуство.

“Увек морате да видите какви су мечеви, случајност је да се догодо да испадне све баш овако. Такоше, мислим и да су они најбољи сада у пуном погону, знају тачно шта да очекују од терена и услова. То нам помаже да играмо боље. Искуство помаже. Нисмо потрошили много енергије. Није баш као да смо у другу недељу дошли празних резервоара. Све те ситнице нам помажу, не знам шта друго. Заборавио сам и са ким је Новак играо”, почео је да се смеје Роџер.

Када су га подсетили да је то Игро Амбер, наставио је:

“У реду, нови момак на сцени. Жоао Соуза на трави, знало се да ће му требати нешто посебно да победи Рафу, посебно после меча са Евансом. Беретинију је ово било први пут да дође овако дубоко. Били смо фаворити у овим мечевима. Можда је погрешно гледати сад на целокупну ситуацију”.

Рекао је и да очекује тежак меч са Кеијем Нишикоријем, те да му се допада како игра Јапанац, а стигао је и да се нашали са једним новинаром, који је признао да је написао како не верује да Беретини може да победи, али да резултат неће бити 6:1, 6:2, 6:2. А испало је да је било баш тако!

“Шта је питање, треба ли да промените посао или не? Размислите!”, насмејао се Роџер.

Касније је после приче о игри Беретинија рекао новинару који га је питао да ли после свега треба да заиста остави новинарство и ово:

“Немојте још. Дајте себи још неколико дана, онда ћемо опет причати о томе!”.

Беретинијев тренер је после меча пришао Роџеру и честитао му. Федерер је објаснио шта је било у питању.

“Питао сам га, зашто? Он ми је рекао, било је ово добро за њега, требала му је лекција. Ви новинари сте понекад оштри, али разумем све. Допадају ми се Италијани. Биће важно да не буде превише разочаран, јер је добро играо до сада. Требало би да гледа унапред. И ја сам имао тешке поразе. Сећам се УС Опена са Агасијем, мислим да је било 6:1, 6:2, 6:4. Мислио сам, да га позовем на пиће. Не! Разбијен си, идеш у стан, не знаш шта те је снашло. И онда схватиш, треба само да радиш напорније. Просто је. Можда друга тактика, другачији приступ“.

„Други пут сам играо са Максом Мирњим, чекао сам десет сати на почетак, цео дан је падала киша. Послали су ме на терен у 23 часа. Изгубио сам у три сета, отишао у Мекдоналдс у два сата ујутро и питао се, шта ми се десило? Неки порази су необјашњиви. Важно је да кад изгубите убедљиво и кад сте имали висока очекивања, када сте разочарани, тад треба направити битан искорак. У реду је тај корак уназад, али онда морате направити два унапред, Надам се да је то научио данас”, закључио је Федерер.

 

Извор: Б92