Србија

САОПШТИО НАЦИЈИ У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ! Стигла званична нота! 14. ЗЕМЉА ПОВУКЛА ПРИЗНАЊЕ КОСОВА!

Фото: Јутјуб

Министар Ивица Дачић је на самом почетку гостовања назначио да је дошао тај тренутак када ће рећи која је 14. држава која је повукла признање независности Косова.

– Дошао је тај тренутак, као што сам и најавио пре неки дан. Чекали смо да стигне званична нота и она је синоћ стигла. Искористићу своје гостовање у јутарњем програму да обавестим читаву нашу јавност да је Централноафричка Република 14. земља која је рекла да не признаје Косово – рекао је Дачић у програму РТС и показао званичну ноту коју је добио из те земље с обавештењем о повлачењу признања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је подсетио да је недавно посетио Централноафричку Републику када је са званичницима те земље разоговарао о овом питању.

– Косово је говорило да има 116 земаља које је их је признало, али у овом тренутку могу да кажем да је број земаља који их је признао пао испод сто – рекао је Дачић.

Постоји још једна земља која је донела одлуку о повлачењу, додао је српски министар, не прецизирајући о којој је земљи реч.

– Оно што је сигурно, нагласио је Дачић, јесте да они не могу да постану чланица више ниједне организације где се тражи гласање. Они кажу – све је готово. Овим им ми показујемо да није и да морају да преговарају са Србијом – рекао је Дачић.

 

Извор: Ало.рс