Србија

Сергеј Трифуновић: Срби су починили ГЕНОЦИД!

Поводом 24. годишњице злочина у Сребреници, председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић изјавио је: “На данашњи дан, постало је правило да се политичари одређују према геноциду који се догодио у Сребреници, неки прихватају одлуку Међународног суда, неки се ограђују, па да се онда њихове изјаве коментаришу. Замениле су се тезе, овај дан треба да буде посвећен жртвама, сећању на нешто што је мрачан део историје, што не сме да се понови.

Људи који се данас највише декларишу као патриоте имају ту тенденцију да под паролом свог патриотизма бране најмрачнију деценију наше историје уместо да воле своју земљу, и раде на томе да људима у њој буде добро. А биће нам добро онда кад успоставимо регионални мир, онда кад нико са ових простора не буде посматрао цео један народ кроз визуру поступака појединаца који су били злочинци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зато на овај дан желим да још једном укажем поштовање жртвама геноцида, јер то јесте био геноцид, како су дефинисале Уједињене нације као међународни злочин намерног потпуног или делимичног уништавања националних, етничких, расних и религијских група.

Да подсетим да благостање и узајамно поштовање не можемо градити без зрелог осврта на прошлост и коначног отклона од злочинаца чији су поступци имали катастрофалне последице”.

 

Извор: Ало.рс