Свет

СНИМАЊЕ СЕ НАСТАВИЛО! Жива изгорела, а он је погинуо са ДВОЈЕ ДЕЦЕ у наручју! Глумци трагично настрадали на снимању!

Умрети изненада, на радном месту, нешто је о чему сигурно ни не размишљамо. Управо то се догодило глумцима који су на снимању доживели фаталне незгоде.

Ових осморо доживели су највеће трагедије са смртним исходом:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Џон Ритер

У тренутку смрти радио је на серији „8 једноставних правила“. Ритер је 2003. снимао сцену када се одједном срушио на под. Упркос брзој реакцији, превезен је у болницу у коми с дијагнозом пуцања аорте. Преминуо је исте вечери, само неколико дана пре 55. рођендана. Серија је наставила са приказивањем још једну сезону, али без претераног успеха.

Џон-Ерик Хексум

Амерички модел и глумац који је важио за једног од најсе*сепилнијих мушкараца осамдесетих. Имао је главну улогу у серији „На тајном задатку“, коју су жене пратиле управо због њега. Његов живот трагично се завршио 1984. године, када је имао само 26 година. Снимајући једну од епизода серије која је већ тада освојила свет, Џон се досађивао, па је одлучио да се забави пиштољем који је био део реквизите. Мислећи да је пиштољ потпуно безопасан, прислонио га је на главу симулирајући руски рулет и притиснуо обарач. Није знао да чак и када у пиштољу није прави метак, већ онај филмски, то може да буде кобно. Крхотине пуњења у пиштољу завршиле су у његовом мозгу. Хитно је пребачен у болницу и подвргнут операцији која је трајала пуних пет сати. Ипак, није му било спаса.

Ред Фокс

Комичар је преминуо 1991. године на снимању серије „Краљевска породица“. Када је пао држећи се за срце, већина његових колега на сету мислили су да је реч о шали, с обзиром на то да је глумац био склон њима. Било му је 68 година.

Стив Ирвин

Имао је 44 године када је снимао нови серијал о најопаснијим животињама у океану. Аустралијски ловац на крокодиле је 2006. с филмском екипом заронио у воде испред града Порт Даглас да сними тамошњи подводни свет, па се приближио једној великој ражи. Оне обично отпливају када осете опасност, али некада и нападну оног ко из узнемирава. Имају врло опасно оружје – отровни шиљак на врху репа, који снажно забију у „противника“. Ража је тај шиљак забила Ирвину у леви део груди. Они који су били с њим, сместа су га извукли на површину и позвали хеликоптер, који га је одвезао до болнице на оближњем острву, али тамо су лекари могли једино да констатују смрт.

Брендон Ли

Син покојног Бруса Лија. Брандон је наступао у многим кунг-фу и акционим филмовима осамдесетих и деведесетих година. Затим је добио главну улогу у филму „Врана“, али током снимања 1993. године, глумца је задесила трагедија. Његов лик, Ерика Дравена, морао је да упуца негативац пиштољем напуњеним филмским мецима. Међутим, у пиштољу се нашао прави метак. Снимање је одмах прекинуто, а упркос шесточасовној операцији, глумац је преминуо у 29. години живота.

Марта Менсфилд

Бизарна смрт задесила је звезду немих филмова. Давне 1923. године, глумица је након снимања „The Warrens of Virginia“ седела у аутомобилу с колегама и пријатељима, а онда је уследила стравична несрећа. Неко од присутних је запалио цигарету и бацио шибицу која је пала на Мартину хаљину, направљену од лако запаљивих материјала. Несрећна глумица у секунди се претворила у пламтећу буктињу, а упркос брзој реакцији, следећег дана је преминула у болници са само 24 године.

Вић Мороу

Током снимања филма „Зона сумрака“ 1982. године, изгубио је живот с још двоје деце који су такође глумили у филму. Сцена коју су снимали, захтевала је употребу хеликоптера и пиротехнике. Несрећа се догодила када је пиротехника експлодирала, захвативши хеликоптер који је пао и дословно покосио глумца који је у наручју носио децу. Глумац је умро у 54. години живота. За овај трагичан догађај на крају нико није одговарао, а снимање филма се наставило.

Кен Штидман

Глумац је погинуо 1996. године у 28. години, глумећи главну улогу у тада популарној серији „Sliders“. Серија је захтевала много каскадерских делова, али глумац је све радио сам. Када је једном приликом возио пустињски џип, преврнуо се на сувом језеру у Калифорнији. Одвезли су га хеликоптером у болницу, али глумац је убрзо подлегао повредама.

 

Извор: 24sata.hr