Србија

СПРЕМА СЕ ЧИСТКА НА КОСОВУ! Харадинај послао позиве главним Албанцима, на питање о чему ће разговарати дао је ШОКАНТАН ОДГОВОР!

Фото: Јутјуб

Бивши косовски премијер, Рамуш Харадинај, који чека тумачење уставног суда о статусу владе након оставке коју је поднио, позвао је за сутра лидере странака владајуће ПАН коалиције на, како каже, консултације.

На питање о чему ће разговарати, иронично је одговорио да ће тема бити “глобално загревање”, пренела је приштинска газета Еxпрес.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Харадинај, који је 19. јула поднео неопозиву оставку, негирао је на конференцији за новинаре да је тај његов чин био “политичка калкулација”, већ да је то учцинио да би, како је казао, “спасао државу”.

Додао је да је на консултације позвао председнике ДПК И НИСМЕ, Кадрија Весељија И Фатмира Љимаја.

Потврдио је да је уставном суду упутио захтев за тумачење улоге владе у ситуацији насталој након његове оставе.

Истовремено је, казао је, “замолио председника (Хашима Тачија) И политицке странке да не одлажу расписивање ванредних избора”.

Рекао је И да његова Алијанса за будућност Косова подржава распуштање парламента, али да то, како каже, није учињено јер косовски устав не прецизира шта се дешава када премијер поднесе оставку.

Од своје странке је, каже, затражио да започне консултације са другим политичким субјектима које подржавају распуштање парламента, с обзиром на то да Тачи још ништа није предузео за превазилажење овонастале ситуације.

Навео је И да његов интерес није да седи у влади након оставке , али И да смаатра да то питање ипак треба да разјасни уставни суд.

 

Извор: Тањуг