Регион

СРБИ, АКО ЛЕТУЈЕТЕ ОВДЕ, ДОБРО СЕ ПАЗИТЕ! Вечерас се спрема тешко ЗЛО! Ови делови земље су на УДАРУ!

Завод за хидрометеорологију и сеизмологију саопштио је да се данас поподне, до краја дана и током ноћи, на подручју Црне Горе, а нарочито на југоистоку земље и у региону јужног Јадрана, очекује јака фронтална конвекција која ће условити јак развој олујно-грмљавинских облака са условима за локалне краткотрајне временске непогоде.

Метеоролог Бранко Мицев за портал „Вијести“ је казао да се ће фронтални талас који ће донети кишу и грмљавину захватити Црну Гору током ноћи, али да и не мора да значи да ће читав простор бити погођен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је казао да у оваквим ситуацијама количина падавина варира, те да се може очекивати да у поједним местима може пасти између 20 и 40 литара кише по квадратном метру.

Директорат за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова послао је раније данас преко Оперативно комуникационог центра 112, упозорење надлежним службама да подигну ниво оперативне спремности, а грађане да предузму неопходне превентивне активности у циљу заштите имовине.

Прогноза за уторак и среду

Према заводу за хидрометеорологију и сеизмологију Црне Горе стоји да ће време сутра бити променљиво облачно, у јужним пределима преподне доста сунчаних периода, а на крајњем северу послеподне је понегде могућа слаба киша. Ветар слаб до умерен променљивог смера, током ноћи северни и североисточни. Јутарња температура ваздуха 6 до 20, највиша дневна 18 до 30 степени.

У Подгорици ће бити умерено облачно са сунчаним интервалима. Ветар повремено умерен североисточни. Јутарња температура ваздуха око 19, највиша дневна до 30 степени.

За уторак се предвиђа променљиво облачно са сунчаним интервалима, али местимично и пролазна киша или пљусак са грмљавином. Ветар слаб до умерен, током ноћи и појачан, северни и североисточни. Јутарња температура ваздуха 8 до 22, највиша дневна 16 до 30 степени.

У Подгорици променљиво облачно, могућа је краткотрајно киша или пљусак са грмљавином, нарочито у другом делу дана. Ветар слаб до умерен, североисточни и источни, током ноћи у појачању. Јутарња температура ваздуха око 20, највиша дневна до 29 степени.

 

Извор: Ало.рс