Свет Србија

СРБИ БЕЗДУШНО ЗГАЗИЛИ ИТАЛИЈАНСКОГ ПОЛИЦАЈЦА: Саобраћајац покушао да заустави аутомобил, они додали гас и вукли 200 метара!

Милош Стижанин (26), држављанин Србије ухапшен је у Италији због сумње да је био сасучесник у убиству саобраћајног полицајца Никола Саваринија из Милана 2012. године и прет иму доживотна робија.

Саварини је кобног дана покушао да заустави возило у ком су били Реми Николић и Стрижанин, али се они нису зауставили већ су прегазили саобраћајца који је наместу остао мртав. За воланом СУВ-а био Реми Николић, такође држављанин Србије, који је у том тренутку био малолетан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стижанин, који је ухапшен неколико година после злочина, према писању италијанских медија, терети да је подстицао Николића да прегази саобраћајца. Након што су га прегазили Саваринија његово тело су још вукли 200 метара по улицама Милана!

Италијански медији наводе да је један од главних доказа против Милоша Стижанина управо изјава Ремија Николића који тврди да му је Стижанин викао: „Идемо, идемо“ када је саобраћајац покушао да их заустави.

Он је затим Николићу пошто су прегазили саобраћајца, рекао да дода гас и да не стаје. Стижанин је такође, према оптужници, после убиства бацио бицикл италијанског саобраћајца, који се закачио за доњи део СУВ.

Како преносе италијански медији, Стижанин је познат и српској полицији која га је хапсила због трговине дрогом.

То је на суђењу отежавајућа околност за Стижанина, као и то што је управо малолетника подстицао да почини ужасан злочин и убије саобраћајца.

Стижанин је најпре осуђен на две и по године робије због „помагања малолетнику у извршењу кривичног дела“.

Међутим Апелациони суд је ову пресуду одбацио и наложио ново суђење због сумње да је Стижанин „био потпуно свестан и умешан у убиство“, односно да је подстакао свог малолетног пријатеља на „кривично дело“. Како преносе италијански медији, Стижанина очекује и екстрадиција у Србију због суђења за диловање дроге.

Извор: Курир