Србија

СРБИЈА ПАМТИ! Потресне речи одзвањале са Момирове сахране и подсетиле Србе на нешто НАЈСВЕТИЈЕ!

Министар одбране Александар Вулин, који предводи делегацију Србије на сахрани некадашњег председника Црне Горе и Савезне владе СРЈ Момира Булатовића, поручио је да је Булатовић заслужио захвално сећање Србије.

Србија памти све и Србија не заборавља ништа. Србија не заборавља ничије добро, Србија не заборавља ничије зло. И сваком се настоји и труди да врати по заслузи. Момир Булатовић је својим животом заслужио захвално сећање – поручио је Вулин на сахрани на подгоричком гробљу Чепурци, где су пријатељи и грађани изражавали саучешће породици Момира Булатовића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вулин је рекао да је Булатовић човек који, када је почео грађански рат у бившој Југославији, није оклевао да стане уз свој народ и да, када је почела агресија на СР Југославију, није тражио оправдања да се склони пред НАТО пактом већ је опет био уз свој народ.

Министар је у име председника Александра Вучића и у име Владе Србије породици Булатовић пренео изразе најдубљег саучешћа, као и свим грађанима Црне Горе, али и свом српском народу и положио венце.

У делегацији је био и генерал-мајор Желимир Глишовић, начелник Управе за оперативне послове ВС.

– Суочен са дужношћу која се не одбија и чашћу да се опраштам од једног од највећих синова ове земље и овог народа, стојим пред вама са великом обавезом и двоструким задатком. Задатком за који нисам сигуран колико могу одговорити, јер данас треба да се опростим од, с једне стране, државника који је својим делом трајно обележио деценије иза нас, а с друге, од брата и пријатеља са којим сам поделио и дане и године заједничке борбе за традиционалне вредности – рекао је Мандић.

Додаје, да су се за државу наших предака у коју смо сви веровали, заједно борили.

– Ја ту црту између Момира државника и Момира брата и пријатеља никада нисам повлачио. И када смо расправљали најтежа политичка питања нисмо ни на тренутак заборављали наш лични однос, пун поверења и разумевања. Историја ће морати да призна да је државно и национално руководство којем је он припадао прва пружила отпор окупацији источне Европе од стране такозваног новог светског поретка и банкарског фашизма – нагласио је лидер НСД-а.

Малена Савезна република Југославија, истакао је Мандић, коју су водили Слободан Милошевић и Момир Булатовић као и српски народ који је остао изван њених граница, а на чијем челу се налазио Радован Караџић храбро су одличили да не пристану на окупацију.

– У времену када се то није смело јавно саопштити они су громогласно изјавили да ће само њихов народ и нико други доносити одлуке о властитој будућности. Чак је и велика Русија тада заћутала и била оборена на колена. Тада су политички челници, прослављени маршали и генерали ове наше велике моћне савезнице спустили главе и савили кичме пред победницима хладног рата. Нажалост, Момир и Слободан нису дочекали да виде победу њихових идеја на светској политичкој сцени, али садашња модерна Европа и оне структуре које се враћају традиционалним вредностима и националној суверености сваког дана су све бројније и јаче – оценио је Мандић.

Подсетимо, некадашњи председник Црне Горе и председник Владе Савезне републике Југославије, Момир Булатовић, биће сахрањен у 15 сати на гробљу у селу Раћи код Куче, недалеко од Подгорице.

Момир Булатовић је био први председник Републике Црне Горе који је изабран на вишестраначким изборима и председник Савезне владе Савезне републике Југославије.

Био је оснивач ДПС-а, СНП-а и НШ-а.

 

Извор: Ало.рс