Спорт

СРЂАН ОТКРИО ИСТИНУ: Новак НИЈЕ НАЈТАЛЕНТОВАНИЈИ Ђоковић!

Фото: јутјуб

Ако сте мислили да је Новак Ђоковић највећи тениски таленат у породици Ђоковић, грдно сте се преварили. Глава ове породице, Срђан, гостујући у јутарњем програму ТВ Прва је открио да Ноле није био толико талентован колико је био његов и Дијанин најмлађи син Ђорђе.

Срђан Ђоковић је открио:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ђоле је био већи таленат од Нолета. Али… Ја заиста нисам више имао снаге за понављање те приче. Најстарији син ми је узео снагу.

Ђорђе се кратко бавио тенисом. Иако је био дечко који обећава, његов најбољи ранкинг је било 1.463. место на АТП листи. Од тениса је у каријери зарадио 20.720 долара. Последњи меч, Ђорђе је одиграо у октобру 2015. на турниру у Пекингу. Тада је у квалификацијама изгубио од Италијана Симонеа Болелија са 6:0, 6:4. Пре тога је одиграо квалификације у Шенжену и био поражен од Кинеза Ксија са 6:2, 3:6, 6:3. У то време са њим је путовао Немања Контић, садашњи тренер Филипа Крајиновића.

Оно што је занимљиво је да је последњи меч у каријери одиграо баш са братом Новаком. Њих двојица су у Пекингу стигли до четвртфинала дудблова када су изгубили од Канађанина Поспишила и Американца Сока са 6:4, 6:1.

Ђорђе је, иначе, веома везан за старијег брата. Још на почетку своје каријере, Ђоле је истакао да му је жао што не проводи више времена са Новаком, али и открио да заједничку љубав гаје према псима.

– Нажалост, за годину дана Ноле и ја се сретнемо само неколико пута. Ипак, наш однос је веома добар, пишемо један другом кад код имамо слободног времена. Имамо заједничка интересовања, гајимо исту страст према псима. Обојица волимо Милан. Ноле је диван и сигуран сам да би свако желео да има таквог брата. Увек је пажљив кад прича о Марку и мени, помаже нам да будемо бољи у тенису, али и у свакодневном животу – истакао је 2013. најмлађи од тројице браће Ђоковић.

Он је додао да је његов старији брат веома духовит , али да не воли да губи.

– Ноле воли да се шали и увек је забавно с њим. Ипак, као и сваки велики спортиста, не воли кад губи. Постаје љут и нервозан. Тад не можемо да причамо, али веома се брзо смири и врати у нормалу.

Иначе, када је прекинуо да се бави професионално тенисом, Ђорђе је имао бизнис везан за одређену врсту пића. Већ неко време 24-годишњи Ђоковић ужива у љубави са две године млађом студенткињом Тијаном Ралић.

Извор: Блиц