Србија

СТРАХ И ТРЕПЕТ НА АЕРОДРОМУ НИКОЛА ТЕСЛА! Српска полиција на ногама!

Србија је од Ербаса купила девет хеликоптера. Пет је купљено за војску, а четири за полицију. Х145М је Ербасова последња итерација интегрисаног брендинга.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић присуствује испоруци трећег хеликоптера Х-145 М Хеликоптерској јединци у уторак на Аеродрому „Никола Тесла“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

9.30 – Министар је изјавио данас да је Александар Вучић у континуитету био прислушкиван од 1995. до 2000. године, затим поново од 2000. до 2003. и, посебно, на, како каже, перфидан начин – од 2007. до 2012. године, и то без икаквог налога суда или било какве наредбе и мере заснонаве на закону, а некада и по налогу суда.

Стефановић је истакао да никада, после година прислушкивања и праћења комуникације Александра Вучића, ни против једног лица није покренут ниједан поступак, нити подигнута кривична пријава, што говори да је праћен неко само зато што је политички противник.

9.15 – Настављамо са унапређењем Минситарства унутрашњих послова, трећи хеликоптер је слетео у Србију.

Прва два која су већ стигла су стављена у функцију, полицијаци су задовољни. Настављамо са увежбавањем. Трећи хеликоптер биће за десетак дана у оперативној функцији. Биће намењен специјалној јединици, Ербасов хеликоптер је мултифункционалан. Имаћемо бољи надзор наше границе, и подршку за полицијске јединице на терену. То су заиста сјајни хеликоптери и велико појачање да се спасе нечији жиовот, веома је значајно да то буду најбољи хеликоптери на свету. Четврти хеликоптер стићи ће већ у априлу – рекао је министар.

9.10 – Министар Небојша Стефановић стигао је на аеродром „Никола Тесла“ где је испоручен хеликоптер Х-145М који ће припасти Полицији Србије

Нови хеликоптери ће бити коришћени за спасавање људи, гашење пожара, транспорт посебних и специјалних јединица, надзор државне границе.

Доласком нових хеликоптера ова јединица ухватила је корак са технолошким развојем целокупне авијације.

Ербас Хеликоптерс заправо је наследник неколико произвођача који су годинама еволуирали овај модел хеликоптера.

Његово право име, оно што му пише на ЕАСА тип сертификату је МББ-БК117 Д2М. Х145М је Ербасова последња итерација интегрисаног брендинга.

Поред највећег технолошког скока за домаћи вертикални транспорт, Х145М представљају можда до сада „највишенаменскију“ куповину државе.

Извор: Aло