Регион

СТРАХОТА у Грчкој! Ветар носио дечака из Србије: Купачи ускочили у чамац, настала права драма

Несвакидашња драма одиграла се данас у популарном грчком летовалишту Торони, на Халкидикију, када је ветар дечака из Србије од неких седам-осам година, који се налазио на душеку, одвукао на пучину тако да чак ни спасиоци нису могли да му приђу!

Према речима очевица, туристе из Србије који је на летовању у овом грчком градићу, вода је била мирна и без већих таласа, али је било ветра. Дете се купало на пар метара од обале на гуменом душеку на надувавање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ветар је мало по мало дете носио на пучину, када је оно почело да дозива већ је било педесетак метара од обале, али због снаге ветра нико није успео да му приђе – испричао је сведок овог догађаја Ђорђе О. и додао да је само неколико тренутака било потребно да ветар одвуче дете „преко 100 метара од обале“.

У том тренутку је у воду скочила девојка спасилац. Међутим, како Ђорђе О. наводи, она је после неких 100 метара брзог пливања „изгубила снагу“ тако да је и њој била неопходна помоћ, а за то време „дечак је већ био доста далеко од свих купача и обале“.

Поред кућице за спасиоца био је чамац и коначно су се неки Грци са плаже прибрали и успели некако чамцем да дођу прво до девојке, а онда и до дечака – објашњава Ђорђе О. и додаје да је цела акција спасавања трајала најмање 20 минута.

– Да су са чамцем закаснили минут или два, питање је шта би било – још је у шоку наш саговорник

Ипак, на крају, дечак је извучен на обалу жив и здрав, док је девојци-спасиоцу, која је прво покушала да спаси дете, било неопходно указати медицинску помоћ.

Како објашњавају земљаци из групе „Ситонија на длану“, плажа у Торонију је лепа, али после плићака дубина мора брзо расте, па родитељи морају да буду посебно опрезни.

 

Извор: Блиц.рс/ Ало.рс