Србија

Стране службе сада хоће ОСВЕТУ! Плански се припрема ЛИКВИДАЦИЈА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ!

Фото: Јутјуб

Суштина напада на министра МУП је чињеница да је Стефановић најпопуларнији политичар после председника Вучића.

Против председника Србије Александра Вучића и његове породице спроводи се планска кампања чији је крајњи циљ њихова физичка елиминација, упозорава у разговору за „Ало!“ Александар Ђурђев, председник Српске лиге!

– Подсетићу ваше читаоце да се последњих 18 месеци у таласима дешавају претње породици Вучић. Сада су мете син и ћерка, пре неколико недеља мета је био председников рођени брат. Претходно је мета био отац председника Вучића. Уколико све ово саберете, не можете се отргнути утиску да је реч о планској пројектној активности, која има за циљ да сензибилише српску јавност да је потпуно природно и оправдано да се њиховој породици десе лоше ствари. Сада јавност само ишчекује дан када ће бити објављена вест да се њима десило нешто лоше. За мене је то не допустиво. Не само када се ради о породици Вучић, него свакој породици у Србији. Надлежни органи морају да реагују јер све губи смисао ако останемо на јавном осудама без кривичних санкција за аламуње.

Недавно су наше новине писале о операцији „Омча“, усмереној против председника Вучића и с циљем да се Србија сломи. Какав ви имате утисак о томе?

– Из Српске лиге смо и раније упозоравали да стране службе вршљају по Србији. Вучић је помакао ствари с мртве тачке, па Србију поштују све више. Кампања против Небојше Стефановића је кампања против Вучића, а циљ је дискредитовати наше безбедносне снаге. Онај ко напада председника, кога подржава више од половина грађана Србије, тај напада Србију. Многима смета што ми нисмо дозволили „Олују“ на северу КиМ, смета им добар однос Вучића и Ердогана, пошто тако не могу да покрену питање такозваног Санџака и наруше безбедносну хармонију у Рашкој области.

Поменули сте министра Стефановића, против кога се води хајка – међу првима сте стали у његову одбрану?

– Напад на Небојшу је напад на српски безбедносни систем и МУП. Опозиција не може да критикује његове резултате јер су они изванредни. То не кажем ја, то каже безбедносни врх САД, Русије, Кине, Шпаније… Зато се повела прича о његовим студијама. Пошто им није успело да докажу своје лажне тврдње да је плагирао докторат, сада су се обрушили на његову факултетску диплому. Не знам шта је следеће, можда крштеница и родни лист?! Најгоре од свега је што се тиме баве људи који чак ни немају завршен факултет. Али је још већи проблем што у кампањи против министра Стефановића учествује и део власти. Стефановићу цртају мету на чело, студентима приватних факултета праве велике проблеме будући да их на овај начин омаловажавају. Суштина напада на њега јесте чињеница да је Стефановић најпопуларнији политичар у Србији после председника Вучића. Не могу да му опросте што га убедљива већина грађана воли и подржава.

Како оцењујете посету Емануела Макрона, председника Француске, Србији?

– Посета је била изнад наших очекивања, Макрон причао на српском, одао почаст Милунки Савић, показао да цени српски народ и нашу културу. За разлику од других европских лидера, има близак однос с председником Вучићем и поверење у њега. Француска очигледно преузима на себе решавање питања КиМ у којем је Немачка подбацила. Макрон је посетио Србију и Вучића, а не Приштину и Тачија. Уследио је недуго затим позив Харадинају да се појави пред Судом у Хагу. Вучић у немогућим условима проналази савезнике тамо где они пре њега нису то могли да учине.

Зашто је важна Шпанија

Српска лига, на чијем сте челу, покренула је иницијативу да се Шпанија укључи у преговоре Београда и Приштине. Колико ће Србији бити од користи то што ће спољну и одбрамбену политику ЕУ убудуће водити Жозеп Борељ, човек који је јасно поручио да не признаје независно Косово?

– Борељ је искусни политичар, бивши министар спољних послова Шпаније и утицајан политичар у ЕУ. Министар Борељ је Каталонац, који је против независности Каталоније. Јасно је да се Шпанија враћа на европску политичку сцену, она је наш највећи савезник у ЕУ и то је за нас добра вест и изузетно повољна чињеница. Борељ ће имати пуно више разумевања за српске интересе него што је имала досадашња администрација. Желим да подсетим да ЕУ и даље нема званични став о КиМ, а да Шпанија, држава из које Борељ долази, и те како има. Став Шпаније је јасан и гласи да су Косово и Метохија саставни и неотуђиви део Србије. Српска лига је недавно предложила да се Шпанија укључи у преговоре у вези са статусом Косова и Метохије.

Јачају везе Србије и Русије, у Србију је стигао нови руски амбасадор, шта мислите о њему?

– Александар Боцан Харченко је један од најбољих руских дипломата. Његово именовање значи да Путин веома цени Србију и да је Балкан у фокусу руске спољне политике. Нови руски амбасадор поручио председнику Вучићу да га Путин поново очекује у Москви и да Русија подржава територијални интегритет Србије. Ово показује да Русија цени актуелну српску власт, посебно Вучића, који у готово немогућим условима није увео санкције Русији. Напротив, све више сарађујемо, јачамо економске, енергетске и војне везе.

Извор: Ало