Регион

СТРАВИЧНО! ИСПЛИВАЛИ ДЕТАЉИ СВИРЕПОГ УБИСТВА АЛЕКСАНДРЕ (15) Звала полицију и запомагала: Долази, долази, онда се веза прекинула!

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Георги Динка (65) ухапшен је због сумње да је силовао и убио девојчицу Александру Маћесану (15), а онда је испливала језива истина.

Истражиоци су претресом његове куће и врта открили људске остатке и накит нестале девојчице. Осумњичени је најпре тврдио да је невин и да никада није срео тинејџерку, али није могао да објаснио како се јавила са његовог телефона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Током саслушања Динка је признао не само да је убио Александру, већ и Луизу-Михаелу Меленцу (18), чији нестанак су родитељи пријавили у априлу. Министар унутрашњих послова, Николае Мога, објавио је да је сменио шефа полиције Јоана Буду.

Александра је отета у среду када је стопирала на улици и хтела да стигне кући у место Добрословени на југу земље.

У четвртак ујутро, три пута је успела да позове број за хитне случајеве и полицајцима пружи информације о месту где ју је држао возач аутомобила који ју је отео.

Девојчица је викнула: „Долази, долази, Упомоћ!“ пре него што је прекинут телефонски позив, рекао је Буда новинарима пре него што је смењен. Полиција је игнорисала њене вапаје за помоћ и касно реаговала. После 19 сати извршили су претрес у три зграде, пре него што су коначно пронашли кућу у којој се налазила, више од 12 сати након њених телефонских позива.

Полиција је затим затражила налог за претрес, који није неопходан у хитним случајевима, па је чекала до зоре да уђе у кућу што је чак 19 сати након што је Александра последњи пут позвала у помоћ. Приликом претреса затекли су језиву сцену и  тела девојчица. Страхује се да тинејџерке нису једине жртве убице.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Ало.рс