Регион

ТЕШКА БЛАМАЖА ХРВАТСКЕ ВОЈСКЕ! Због њихове БУДАЛАШТИНЕ хитно је реаговао НАТО!

Хрватско министарство одбране је, изгледа, случајно објавило тајне мапе НАТО-а у Авганистану. Скандал се, према писању хрватских медија, десио усред конференције за медије на којој је саопштено да су хрватски војници били мете терористичког напада у Кабулу.

Портпаролка мисије НАТО-а у Авганистану контактирала је телевизију Н1, након што је хрватско министарство на конференцији за новинаре објавило поверљиву информацију која је потом објављена у свим медијима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након што је министар Дамир Крстичевић на конференцији за новинаре рекао да су у терористичком нападу рањена тројица хрватских војника, током које је показао и карту локације напада, данас је Н1 телевизију контактирала званичница НАТО-а Дебра Ричардсон, са молбом да се уклони карта на којој је била уцртана рута кретања нападнутог аутомобила, јер се ради о угрожавању безбедности и објави поверљивих података.

– Објављена фотографија везана за ту причу је поверљива и никад није смела да буде пуштена у јавност – рекла је Ричардсонова, додавши да објава фотографије „угрожава безбедност коалиционих снага у Кабулу“.

Огласио се и хрватски министар Крстичевић.

– Не знам одакле вам та информација, све што је Хрватска објавила је било потребно и ништа нисмо објавили што је било непотребно и ништа нисмо прекршили, водили смо рачуна о безбедности и водили смо рачуна да људи у Хрватској буду информисани, да хрватска јавност буде информисана – рекао је Крстичевић.

Извор: Информер