Србија

ТО ЈЕ НЕДОПУСТИВО! ТО ЈЕ СКАНДАЛ! Премијерка у Јутарњем програму запалила студио својим речима! Овако љута никад није била!

Ана Брнабић је у Јутарњем програму телевизије Пинк говорила о порукама које су се јуче чуле након састанка председника Вучића са председником Одбора за спољне послове Представничког дома Конгреса САД Елиотом Енгелом.

Премијерка Србије коментарисала је и актуелну ситуацију на Косову када је реч о снабдевености намирницама у општинама на северу покрајине, као и резултате рада Владе у протекле две године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Изузетно важна посета која је мене изненадила. Мислим да је то Вучићу био изузетно тежак састанак јер имате човека који заступа интересе Приштине. Ја сам њега видела и на пријему код америчког амбасадора, причали смо мало о отоме какав је састанак био. Оно што је позитивно да је састанак био искрен и да иако ми имамо различите ставове, тај сусрет показује колико је људима важно да разогварају са Александром Вучићем јер у њему виде решење за тај проблем. Добро је да је господин Енгел био у Србији јер само разговором можемо да дођемо до дугорочне нормализације – рекла је премијерка.

Онда је наставила да коментарише тренутну ситуацију на Косову и њене разговоре са Елиотом Енгелом.

– Једино што они раде у послењих неколико месеци је провоцирање. Он не мисли да је било какво решење на помолу, па чак ни наставка дијалога. Нажалост, испоставља се да је тачно оно што је рекао председник, а то је да нисмо ни близу наставку дијалога. Не знам колико је познато да је Беџет Пацоли објавио на твитеру да Албанија и Косово сада имају заједничке дипломатске мисије, што је скандал! То је недопустиво – рекла је Брнабићева.

– Наша дестинација је ЕУ, а да је ово питање безбедности Европске уније, наш дијалог мора да буде под њеним окриљем. Како сада ствари стоје и каква је поставка Србије, ти људи знају све о Србији, јако добро су упознати, зна све о нашим реформама, бивши премијер Шпаније је скоро посетио Србију, Кристин Лагард је жена која је била у Србији и која позње дешавања у нашој земљи. То све је сигурно повољно за нас, али не знам колико ти лични односи помажу у дипломатији – рекла је премијерка Србије.

Говорећи о резултатима Владе, премијерка је поменула да јој је функција председнице Владе Србије велика част и прилика да да све од себе за добро своје земље.

– Задовољна сам са прве две године рада Владе. Сваки дан је била нека борба. Задовољна сам што смо успели да сачувамо макроекономску стабилност и финансијску стабилност. Нама је било важно да на тим здравим основама које нам је оставила Влада Александра Вучића наставимо да радимо у интересу наше земље – рекла је она.

– Први икада завршен Клинички центар у Нишу, ускоро почиње и реконструкција Клиничког центра у Новом Саду. Свуда смо радили, у области здравства. Радили смо и у образовању. Направили смо озбиљне искораке. Влада се суочила са незапосленошћу од преко 50 посто, ми смо се ухватили у коштац са свим тим проблемима – каже Брнабићева.

 

Извор: Ало.рс