Свет

У АМЕРИЦИ НИКАД НАПЕТИЈЕ, ТРАМП ЈЕ СКРОЗ ПОЛУДЕО: Извео је ТЕНКОВЕ на улице, распоредио БОМБАДЕРЕ, све је спремно..

Фото: Јутјуб

Председник САД Доналд Трамп распоређује тенкове, бомбардере и другу ратну машинерију за прославу Дана независности – 4. јула, која традиционално исказује њену војну моћ.

Пентагон покушава да организује прелете Б-2 стелт бомбардера и других војних авиона изнад Националног мола, парка у коме се окупљу грађани у Вашингтону, пренео је АП.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На паради ће учествовати борбени авиони Ф-35 и Ф-18, акробатски тим „Плави анђели“, хеликоптери војске и обалске страже и Марин В-22 Оспреис.

Два борбена возила „Бредли“ виђена су данас у близини Линколновог меморијалног центра, где ће Трамп одржати говор о прослави Дана независности.

Мали број борбених тенкова „Абрамс“ од 60 тона послат је у Вашингтон железницом да би били постављени у близини Националног Мола, иако је влада Дистрикта Колумбија узвратила вербалном салвом.

(Тенкови, али не тенкови), написали су они на Твитер налогу, што се може протумачити и као игра речи, јер се код изговарања, реч „thanks“ може тумачити и као „хвала“, па би порука могла да гласи и „Хвала, али не тенкови“.

Подсећају да је и Пентагон прошле године саопштио да челицне гусенице могу оштетити градске путеве.

Изнад Националног Мола појавиће се и председников авион Ер форс ван и Марин ван хеликоптер.

Трамп, који је објавио догађај као „Поздрав Америци“, навео је у уторак да су војни лидери „одушевљени“ да учествују.

Војни званичници, међутим, не могу званично да кажу ни да ли начелник Генералштаба америчких оружаних снага Џозеф Данфорд планира да присуствује.

 

Извор: Тањуг